НОВИНИ

ЦСКА и Левски си спретнаха зрелище с осем гола и дузпи в благотворителен мач

цска левски спреткаха зрелище осем гола дузпи благотворителен мач
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:20, 17.11.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на ЦСКА и Левски си спретнаха зрелище с осем гола и дузпи в благотворителен мач под надслов “Обединени в грижа за мъжкото здраве”. Двубоят беше организиран по инициатива на "Аджибадем Сити Клиник".

Въпреки че срещата бе с приятелски характер, двата тима, които бяха съставени от специалисти в различни области на медицината и едни от най-популярните лица на грандовете, демонстрираха завиден хъс и спортна злоба.

Редовните 60 минути завършиха при резултат 4:4 и се наложи дербито да бъде решено след дузпи. "Сините" бяха по-точни като вкараха четири от шестте си наказателни удара.

За съперника им се разписа само помощникът на Саша Илич - Милорад Пекович. Треньорът на вратарите в Левски - Георги Стоянов, се превърна в герой за тима си, след като парира няколко удара от бялата точка.

За Левски играха Даниел Боримиров, Милан Коприваров, Станислав Ангелов-Пелето, Емил Ангелов, Георги Стоянов, Георги Коруджиев и Димитър Андонов.

ЦСКА пък бе представен от Саша Илич, Милорад Пекович и бившият вратар на тима Ивайло Иванов-Пифа, а на треньорската пейка седяха легендарните Димитър Пенев и Георги Велинов. Самият Илич бе причината да се стигне до дузпи, след като асистира за изравнителния гол за 4:4.

Изпълнителният директор на "червените" Филип Филипов също присъства на събитието, както и синът на Гриша Ганчев - Данаил.

Срещата се игра на култовата за българския футбол дата 17 ноември. Точно преди 29 години българският национален отбор победи Франция с 2:1 на "Парк де Пренс" и се класира за Мондиал'94, където финишира четвърти.

Днешният двубой се игра при затворени врати по желание на организаторите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рафаел Надал завърши сезона с турдна победа над Каспър Рууд
Рафаел Надал завърши сезона с турдна победа над Каспър Рууд
Нови масирани обстрели в различни части на Украйна - загиналите са най-малко 12
Нови масирани обстрели в различни части на Украйна - загиналите са най-малко 12