НОВИНИ

ЦСКА надигра Ботев Пд с 3:1, минута мълчание в памет на Петър Жеков

цска надигра ботев
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
19:36, 18.02.2023 (обновена)
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА постигна убедителна победа в домакинството си на Ботев Пловдив. "Червените" се наложиха с 3:1 в мача между двата тима от 20-ия кръг на Първа лига.

В 10-ата минута домакините излязоха напред в резултата. Тобиас Хайнц центрира от корнер, Джонатан Линдсет отклони с глава към Назон, който опъна мрежата на Ботев. Четвърт час след това ЦСКА удвои аванса си. Брадли де Нойер нахлу по лявото крило, стигна почти до аутлинията, а след това върна ата към непокрития Дюкенс Назон. Нападателят шутира без забавяне и помощта на горната греда топката влетя във вратата на "жълто-черните" за втори път.

В заключителните секунди на първата част гостите намалиха изоставането си - Тодор Неделев центрира от лявото крило, а Енес Махмутович не се ориентира добре и не успя да изчисти топката, която се озова в краката на Николай Минков, който не сгреши отблизо.

Деветката Назон даде страхотна асистенция на Маурисио Гарсес за 3:1 в самото начало на второто полувреме и нататък лидерът не изпусна нещата от контрол. Към края на мача темпото на игра спадна и двата отбора рядко застрашаваха противниковите врати. За сметка на това в заключителните секунди Етоо настъпи лошо Матей и напусна преждевременно терена с втори жълт картон.

По този начин ЦСКА отново дръпна с четири точки на върха. Столичани имат 50, докато вторият Лудогорец е с 46, но в неделя домакинства на Славия и при успех отново ще се доближи само на точка. Ботев Пловдив остава на десетото място с 20 пункта. В следващия кръг „червените“ имат столично дерби със Септември, докато „жълто-черните“ приемат Берое в битката за Тракия.

Преди първия съдийски сигнал беше отдадена минута мълчание в памет на легендата на „червените“ Петър Жеков, който днес си отиде от този свят. Футболистите на ЦСКА пък излязоха с фланелки с лика на Жеков и надпис: „Вълшебния стрелец“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шестима души са обвинени за смъртта на мигрантите край Локорско
Шестима души са обвинени за смъртта на мигрантите край Локорско
Асен Василев: Искам да се извиня на учителите, ако са се почувствали засегнати
Асен Василев: Искам да се извиня на учителите, ако са се почувствали засегнати