НОВИНИ

ЦСКА надви Левски и стана вторият финалист в турнира за волейболната Купа на България при жените

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:05, 16.12.2023 (обновена)
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
цска надви левски стана вторият финалист турнира волейболната купа българия жените
Снимка: ВК ЦСКА
Слушай новината

Отборът на ЦСКА стана вторият финалист в турнира за волейболната Купа на България при жените, след като в полуфиналите постигна домакински успех над големия си съперник Левски с 3:0 (25:21, 25:23, 26:24) гейма.

В зала "Васил Симов" "червени" и "сини" оправдаха очакванията за равностоен двубой, в който обаче домакините показаха повече хладнокръвие в решителните моменти и това им позволи да се поздравят с крайната победа.

В откриващата част волейболистките на Левски бяха тези, които започнаха по-силно и съумяха да се откъснат на пет точки при 10:5, но ЦСКА стигна до равенството при 11:11. В следващите минути двата тима се движеха близо в резултата, за да се стигне до 21:21, когато "армейците" поеха инициативата и спечелиха всяко едно от следващите четири разигравния, а с това и гейма след 25:21.

Във втория и третия сет момичетата на Юлия Иванова - Минчева успяваха на дръпнат с 5-6 точки, но и в двата случая "сините" показваха характер и скоро след това намираха сили да се върнат в борбата. Отново обаче във важните моменти домакините бяха по-добрия отбор и след 25:23 и 26:24 в своя полза затвориха мача в три гейма.

"За мен през цялото време имаше драма, защото и трите гейма бяха много оспорвани. Левски е много силен отбор, но да не забравяме, че все пак бяхме в нашата зала и може би това ни помогна", коментира след двубоя пред камерата на БНТ треньорката на "червените".

"Тежък мач, но просто в решителните моменти ЦСКА бяха по-съобразителни и успяха да си вземат своето", сподели нейният колега начело на Левски Петър Шопов.

По този начин ЦСКА се класира за финала в турнира за Купата на България по волейбол при дамите, където "червените" ще преследват своя юбилеен 20-и трофей в надпреварата, а техен съперник ще бъде шампионът в надпреварата в последните няколко издания - Марица Пловдив, който вчера победи Славия с 3:0 (25:16, 25:23, 25:23) гейма. Спорът за трофея ще се проведе в началото на новата календарна 2024-а година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин ще се яви на президентските избори в Русия като независим кандидат
Путин ще се яви на президентските избори в Русия като независим кандидат
Костадин Костадинов: В понеделник отново ще блокираме работата на парламента
Костадин Костадинов: В понеделник отново ще блокираме работата на парламента