НОВИНИ

ЦСКА направи решителна крачка към построяването на нов стадион

цска направи решителна крачка построяването нов стадион
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
16:49, 05.05.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Навръх 74-ата годишнина от основаването на ЦСКА, от "червения" клуб зарадваха всичките си привърженици с дългоочаквана новина.

Ръководството на "армейците" е изчистило финансовите си задължения от 6 милиона лева към държавното дружество "Сердика спортни имоти" след финално плащане от 3 138 670.53 лв. Така ЦСКА изцяло погази дължимите си суми към държавата и днес сключи договор за партньорство с Министерството на младежта и спорта, който ще позволи на клуб да предприеме реални действия по построяването на нов стадион "Българска армия".

"Червените" изразяват надежда, че нещата ще се развиват вече в по-бързи и оперативни темпове и до края на календарната година ще бъдат завършени необходимите документални процедури, за да започне самото строителство.

Ето какво написаха от ЦСКА на клубния си сайт:

"Армейци,

Ползотворното ни и конструктивно сътрудничество с Министерството на младежта и спорта, както и желанието на двете страни да бъдат част от прозрачен, законен и коректен процес за построяването на новия стадион на ЦСКА, доведе до нова решителна стъпка по сбъдването на нашата всеобща мечта.

Уведомяваме Ви, че ръководството на клуба вече е изчистило финансовите ни задълженията към държавното дружество "Сердика спортни имоти". След направеното от наша страна значително и финално плащане от 3 138 670.53 лева балансите показват, че ЦСКА вече е погасил изцяло дължимата към държавата обща сума в размер на 6 милиона и половина лв.

Въпреки непредвидените обстоятелствата и трудната икономическата конюнктура в българския и международния бизнес, Ви информираме, че клубът и ММС сключиха така дългоочаквания договор за партньорство и вече можем да предприемем реални действия за строежа на новия ни дом - стадион "Българска армия".

Предстои сериозна работа по издаване на съответните разрешителни и съгласувания, но вярваме, че нещата ще се развиват вече в по-бързи и оперативни темпове и до края на календарната година ще бъдат завършени необходимите документални процедури", гласи обръщението на "червените".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Специално: Сърбия между Изтока и Запада - готова ли е западната ни съседка за реформи
Специално: Сърбия между Изтока и Запада - готова ли е западната ни съседка за реформи
Защо резултатът от изборите в Северна Ирландия може да създаде проблеми за Борис Джонсън
Защо резултатът от изборите в Северна Ирландия може да създаде проблеми за Борис Джонсън