НОВИНИ

ЦСКА определи решението да играе мача с ЦСКА 1948 в Бистрица като грешно

ЦСКА фенове
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:39, 09.03.2023
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на ЦСКА изрази недоумение, след като разбра, че столичното дерби срещу ЦСКА 1948 ще се играе на стадион "Витоша" в Бистрица.

По-рано днес ръководството на ЦСКА 1948 съобщи, че сблъсъкът с ЦСКА ще се състои в Бистрица, като решението се дължи след среща между среща между представители на СДВР и двата тима.

От ЦСКА разкриха, че на въпросната среща не е присъствал представител на Българския футболен съюз (БФС). "Армейците" припомниха, че в сряда, 8 март, кметът на Бистрица – г-н Самуил Попов входира писмо до БФС, в което изрази опасенията си мачът да се проведе на стадион "Витоша".

Ето и становището на клуба, публикувано на клубния сайт:

БФС не промени решението си мачът ни на 12.03. да се проведе в Бистрица. Изразяваме недоумението си от тази твърда позиция, предвид следните фактори:

1. Официалното становище на СДВР и ГДНП е, че двубоят е рисков с опасност от ексцесии. В официално писмо, входирано във футболната централа, полицията дава мнение срещата да не се провежда в Бистрица от опасения, че не могат да се гарантират редът и сигурността на посетителите и жителите на района.

2. Кметът на Бистрица – г-н Самуил Попов, с официално писмо, входирано до БФС, също изразява своите притеснения и счита провеждането на мача за „изключително рисковано за обществения ред и сигурност“, а стадиона определя като неподходящ.

Бихме искали да информираме и за следното:

1. Представител на БФС на вчерашната официална среща между ЦСКА, клуба домакин и полицията не присъства, което намираме за крайно безотговорно.

2. Единственият аргумент, който получихме в защита на съвместното решение на футболната централа и клуба домакин, беше „запазване на спортния феърплей“. Като примери бяха изтъкнати проведените срещи с „Левски“ и „Лудогорец“ в Бистрица. Тези сравнения намираме за нелепо оправдание. Нашите многохилядни фенове приемат лично съществуването на клуб, създаден с цел да пречи, провокира и краде историята на ЦСКА, затова и отношението към тима от Бистрица се изразява много по-бурно и страстно. Това от своя страна покачва риска по време на мачове между двата отбора. И докато на ст. „Българска армия“ условията позволяват провеждането на мача поради големината, безопасността и най-вече липсата на гостуваща агитка, то на малкия стадион в Бистрица всички предпоставки за ексцесии са налице.

3. Клубът от Бистрица предоставя 250 билета за феновете на ЦСКА на цена от 30 лв. Пропуски за останалата част на стадиона няма да бъдат пускани в свободна продажба, а ще се купуват срещу предоставяне на лична карта от офисите на клуба. Определяме това решение като иноваторско, предвид това, че едва ли има друг клуб в света, който да не продава билети на фенове, които не познава лично. Но това пък е единственото, което можем да си обясним в цялата тази нелогична ситуация.

За финал – ЦСКА Е САМО ЕДИН!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гълъб Донев: Започват масови проверки срещу купения и корпоративния вот
Гълъб Донев: Започват масови проверки срещу купения и корпоративния вот
Ивайло Петев: Ще дам всичко от себе си, за да помогна на отбора да се върне на правилния път
Ивайло Петев: Ще дам всичко от себе си, за да помогна на отбора да се върне на правилния път