НОВИНИ

ЦСКА отговори на феновете: Ексцесиите няма да доведат до положителни неща в клуба

цска отговори феновете ексцесиите доведат положителни неща клуба
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:56, 19.05.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на ЦСКА публикува официалната си позиция относно поведението на привържениците на клуба след загубения финал за Купата на България по футбол с Левски.

В следствие на загубата от "сините", входът към съблекалните на стадион "Българска армия" бе разбит, а прозорците на администрацията на клуба в сектор "А" на съоръжението бяха изпочупени.

Часове преди последния домакински двубой на "червените" през настоящата кампания в Първа лига една от вратите на терена бе изкривена и в последствие заменена.

В последствие футболистите на Алън Пардю бяха замеряни с клони, бутилки и банани при пристигането си на "Армията" преди мача с "канарчетата".

Ето и публикацията на ЦСКА:

"Армейци,

Клубът ни разбира разочарованието и недоволството на всички, които обичат отбора, но за съжаление не можаха да бъдат зарадвани с добра игра и трофей на финала. Осъзнаваме, че с неубедителното си представяне в този мач, както и през пролетния полусезон, тимът е големият длъжник на публиката. Приемаме градивна критика към играчи, треньори и ръководство.

Всички наши фенове имат пълното право да търсят развитие и да изискват промяна, да критикуват конструктивно и да предлагат решения. Но начин, който съсипва имиджа на клуба и може да доведе до тежки последици в международен план, вярваме, не е правилният. Това не е пътят да докажем, че сме европейски клуб, към чието израстване се стремим и ще предприемем спешни мерки да постигнем.

Категорично не приемаме да се стига до крайности и ексцесии, да се заплашват и атакуват футболистите на расова основа, да се чупи и поврежда имущество на стадиона, да се саботира провеждането на двубоя с Ботев и всякакви други прояви в разрез с нормалното поведение.

Гневът, яростта и омразата със сигурност няма да доведат до положителни неща за нашия клуб, особено когато емоциите, а не разумът, надделяват.

ЦСКА винаги е бил лицето на клубния ни футбол пред Европа и света. Нека не разрушаваме тези градени с десетилетия имидж и харизма на величие", написаха "червените" на клубния си сайт.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Божидар Божанов обсъжда в Брюксел мерки срещу дезинформация
Божидар Божанов обсъжда в Брюксел мерки срещу дезинформация
НС отхвърли искането за оставка на заместник-председателя Мирослав Иванов
НС отхвърли искането за оставка на заместник-председателя Мирослав Иванов