НОВИНИ

ЦСКА подписа с национален вратар

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
13:28, 17.07.2020
Чете се за: 01:03 мин.
Футбол

ЦСКА привлече в редиците си вратаря Димитър Евтимов. Футболистът премина успешно медицински прегледи и още днес ще се включи в първата тренировка на отбора преди старта на новия сезон 2020/2021 г.

Стражът натрупа солиден опит по английските терени, където още през 2011 година подписва договор с двукратния европейски клубен шампион Нотингам Форест.

На 24 март 2013 година на официална церемония в Лондон, на която присъстват над 600 гости от всички английски клубове, Димитър Евтимов е обявен за Новобранец на годината в Чемпиъншип.

Официалният си дебют за първия отбор на Нотингам прави на 21 април 2014 година при победата с 2:0 в гостуването на Лийдс Юнайтед. На 25 юли 2014 година подписва с Нотингам Форест нов 2-годишен договор.

Играл е под наем за различни отбори от Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2. През 2018 година Димитър Евтимов пази на вратата на Бъртън Албиън, като отборът прави сензация в турнира за Купата на лигата, отстранявайки куп именити съперници, сред които и Мидълзбро в четвъртфиналната фаза и се класира на полуфинал, където се изправя срещу Манчестър Сити на Пеп Гуардиола. Последно Митко играе за английския Акрингтън Стенли, в Лига 1.

Вратарят преминава през всички юношески и младежки формации на националния отбор на България, за да получи повиквателна и в мъжкия тим на "лъвовете" по времето на Петър Хубчев през миналата година.

Пред клубната медия Димитър Евтимов сподели, че да играе за ЦСКА за него е сбъдната мечта и сериозна крачка напред в кариерата му. Още от дете е запален по червената магия от неговите баща и дядо, които са потомствени армейци. Осъзнава огромната отговорност да е част от най-великия футболен клуб в България и е пределно амбициран да се пребори за титулярното място под рамката на вратата, за да помогне на отбора да се представи отлично, както в евротурнирите, така и в новото футболно първенство и турнира за Купата на България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартинели няма да играе до края на годината
Мартинели няма да играе до края на годината
Започнаха проверки на територията на в.з. "Витоша"
Започнаха проверки на територията на в.з. "Витоша"