НОВИНИ

ЦСКА постигна втора победа на волейболния турнир „Борис Гюдеров“ в Перник

Дебют за "червените" направи бившият национал Николай Пенчев.

ЦСКА постигна втора победа на волейболния турнир „Борис Гюдеров“ в Перник
Снимка: bgvolleyball.com
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: bgvolleyball.com
17:16, 05.10.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА надигра Локомотив-Авиа (Пловдив) с 3:0 (25:20, 25:22, 25:20) във втория ден на приятелския турнир „Борис Гюдеров“, който се провежда в едноименната зала в Перник.

Така „червените“ записаха втори успех в традиционната надпревара, след като на старта победиха домакините от Миньор (Перник) също с 3:0. С това армейците, водени от Сашо Попов, излязоха начело във временното класиране с две чисти победи и 6 точки и са на победа от спечелване на Купата.

Те ще се изправят срещу Монтана в последния ден, което ще бъде своеобразен финал на турнира. Тимът от Северозапада стартира с петгеймов успех над Локомотив с 3:2, като днес играе втори мач срещу домакините от Миньор.

Волейболистите на Локомотив-Авиа отбелязаха второ поражение, след като в първия ден отстъпиха на Монтана с 2:3 гейма.

Дебют за ЦСКА направи бившият национал Николай Пенчев, който от известно време тренира тима и се очаква официализиране на привличането при армейците този сезон. Пенчев, който играе на поста посрещач, започна като титуляр и игра цял мач за победата на „червените“.

За разлика от първия ден, в този мач като основен разпределител за ЦСКА започна Любомир Агонцев, който дирижираше играта и през трите гейма. Треньорът Сашо Попов даде шансове на повечето състезатели, като и възможност за изява на доста млади играчи.

Въпреки тригеймовия резултат, победата не дойде лесно за армейците. Волейболистите на Локомотив се държаха близо и поставяха под напрежение съперника. В края на геймовете "червените" обаче не позволяваха да им се изплъзне водачеството, като показваха по-добра успеваемост в решителните минути.

Много добър мач направи Страхиня Бързакович, който бе с основен принос за победата на ЦСКА. Новото попълнение на армейците Любослав Симеонов пък отбеляза победната точка в мача

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тракия спечели два златни медала на финалите при жените на държавното първенство по художествена гимнастика за ансамбли
Тракия спечели два златни медала на финалите при жените на държавното първенство по художествена гимнастика за ансамбли