НОВИНИ

ЦСКА - София ще брани върха в Кърджали

саша илич обяви групата цска гостуването арда кърджали
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
12:53, 28.10.2022
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Арда и ЦСКА - София се изправят един срещу друг в мач от 16-ия кръг на Първа Лига. Двубоят в Кърджали е от 18.30 ч. и ще бъде ръководен от Георги Давидов.

"Червените" влизат в срещата като лидери в класирането и се надяват да запазят първото място и след днешния сблъсък. Задачата пред тима, воден от Саша Илич, обаче не изглежда никак лесна, тъй като ЦСКА - София ще срещне отбор, който няма загуба в шампионата от близо два месеца.

Последното поражение на Арда датира от началото на септември, когато футболистите на Александър Тунчев отстъпиха на Левски с 0:2. В следващите 6 мача кърджалийци не допуснаха загуба - 5 равенства и един успех.

Столичани също се намират в добра серия, след като спечелиха две последователни гостувания - срещу Ботев (Пловдив) и Ботев (Враца). "Червените" отбелязаха 9 гола в последните си 3 двубоя в елита.

ЦСКА - София няма победа над този съперник, като гост в Кърджали. Трите изиграни мача досега между двата отбора на "Арена Арда" са завършили при равен резултат. През миналия сезон гостите се спасиха от загуба с гол в добавеното време.

Старши треньорът на домакините няма да може да разчита на контузения Жуниор Палмарес, както и на Иван Тилев, който получи червен картон срещу Локо (София) преди седмица.

Извън сметките на Саша Илич пък остават Асен Дончев и Дауда Бамба, които лекуват травми. Добрата новина в лагера на "червените" е завръщането на Амос Юга, който изтърпя своето наказание и отново ще намери място в състава.

Очаква се сръбският наставник отново да заложи на схема с трима в защита, както направи в последните срещи. Това донесе нужните резултати, така че най-вероятно днес тактическата постройка няма да бъде променена.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радостин Василев завоюва сребро на Балканиадата по борба за момчета и кадети
Радостин Василев завоюва сребро на Балканиадата по борба за момчета и кадети
Мъск придоби "Туитър" за 44 милиарда долара и уволни висшето ръководство на компанията
Мъск придоби "Туитър" за 44 милиарда долара и уволни висшето ръководство на компанията