НОВИНИ

ЦСКА-София спря лошата серия след спорен гол срещу Царско село

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:56, 01.11.2020
Чете се за: 01:43 мин.
Футбол
цска софия спря лошата серия спорен гол царско село

ЦСКА победи Царско село с минималното 1:0 в мач от 11 кръг на Първа лига, игран на стадион "Българска армия" пред празни трибуни, заради пандемията от коронавирус.

Победата за домакините обаче дойде при спорни обстоятелства, тъй като при головата атака футболистът на "червените" Греъм Кери игра с ръка, но това му действие остана незабелязано от главния арбитър.

С успеха си "армейците" събраха 18 точки и се намират на пет зад лидера Локомотив Пд. Отборът на Любослав Пенев пропусна да изпревари съперника си и остана на осма позиция

Даниел Моралес бе заложил на Ахмед Ахмедов в стартовите 11, но той получи разтежение по време на загрявката преди двубоя и на негово място се появи като титуляр Джером Синклер.

Дебют за ЦСКА в Първа лига направи и вратарят Димитър Евтимов, който започна като титуляр и остана в игра до края на мача.

През първото полувреме ЦСКА бе отборът, който повече владееше топката и имаше игрово предимство на терена. В 4-ата минута Пеняранда стреля от пряк свободен удар, но Джони Пласид улови кълбото.

В 23-ата минута отново венецуелецът шутира от дистанция, но изстрелът му мина покрай вратата.

Последва контузия на капитана Петър Занев, който бе заменен принудително и на негово място в центъра на отбраната заигра Амос Юга, а Валентин Антов сложи капитанската лента.

До края на полувремето ЦСКА продължи да търси път към вратата на противника, но Царско село се бранеше добре и двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Втората част започна още по-активно за армейците и в 47-ата Минута Пеняранда отправи силен изстрел извън наказателното поле, но стражът на гостите отново спаси.

В 58-ата минута Юнус Санкаре направи хубаво двойно подаване с Енрике и стреля силно в десния горен ъгъл на вратата, но отново вратарят на гостите изби.

Две минути по-късно Брадли Мазику отправи шут извън наказателното поле, но над горната греда. След този игрови епизод на терена за ЦСКА се появиха Георги Йомов, Греъм Кери и Али Соу и червените заиграха още по-офанзивно, налагайки тотален натиск спрямо своя опонент.

В 73-ата минута Кери направи хубав пробив по дясното крило и центрира остро във вратарското поле, но Ферейра изби в корнер.

Три минути по-късно Мазику подаде отляво към Пеняранда, който стреля с глава над вратата.

До края на мача червените продължиха да атакуват и лигичното се случи чак в последната 90-а минута, когато Али Соу центрира отляво и Юнус Санкаре се разписа за 1:0.

Малко след това Йомов подаде към Санкаре, но този път вратарят на гостите спаси и така срещата приключи с победа за ЦСКА с 1:0.

Следващият двубой на армейците е на 5 ноември от 22:00 часа, когато ЦСКА гостува на швейцарския Йънг Бойс в мач от третия кръг на група "А" в Лига Европа. Срещата ще се играе на стадион "Ванкдорф" в Берн.

За състава на Царско село пък предстои трудно домакинство срещу Берое в efbet Лига, следващия петък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С частични или пълни блокади Европа опитва да спре втората вълна на COVID-19
С частични или пълни блокади Европа опитва да спре втората вълна на COVID-19
Пореден протест в парк "Росенец"
Пореден протест в парк "Росенец"