НОВИНИ

ЦСКА-София започва с малтийско препятствие в Лига Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:45, 27.08.2020
Чете се за: 01:40 мин.
Футбол
цска софия започва малтийско препятствие лига европа

"Армейците" посрещат скромния Сайрънс в мач от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа.

Отборът воден от Стамен Белчев има амбиции за успешно представяне във втория по сила европейски клубен турнир, а първата крачка трябва да бъде направена тази вечер на стадион "Българска Армия'.

Старши-треньорът на ЦСКА даде пресконференция във вчерашния ден, на която обяви, че ще подходят с голяма уважение към двубоя, въпреки статута на опонента. Той заяви, че не смята да дава почивка на никой от основните си футболисти като още веднъж подчерта, че Сайрънс не е отбор за подценяване.

"Червените" не започнаха по най-добрия начин сезона в Първа Лига като направиха равенство с ЦСКА 1948, но след това записаха две победи над Ботев Враца и Ботев Пловдив.

Стамен Белчев се надява победния ход да продължи като изрази и надежда, че нивото на играта на неговия отбор ще продължи да се подобрява.

"Червените" ще бъдат без наказания Иван Турицов и контузения Жеферсон, но всички останали футболисти на тима ще бъдат на линия.

Валентин Антов ще изведе ЦСКА с капитанската лента, с което ще се превърне в най-младият капитан на тима в евротурнирите, само на 19 години.

В исторически план българският отбор е изиграл три мача в европейските клубни турнири срещу представители на островната държава като успеваемостта им е стопроцентова.

През сезон 1966/67 в предварителния кръг на Шампионската Лига е елиминиран Силема Уондърърс, а 30 години по-късно "армейците" побеждават Хибърниънс във мач от вече несъществуващия турнир Интертото.

От гледна точка на Сайрънс двубоят ще бъде исторически, тъй като те за пръв път ще играят в европейски клубен турнир. Това стана възможно, след като те завършиха четвърти в предсрочно прекратеното малтийско първенство.

За съжаление с това се изчерпват добрите новини за "бяло-сините". Във вчерашния ден те се разделиха с голямата си звезда, а именно бразилският нападател Флавиньо. По информации той е поискал по-висока заплата, която от скромния тим не са имали възможност да си позволят. В край на сметка бразилецът ще продължи кариерата си в шампиона на Малта Флориана.

Все пак в нападение гостите разполагат с живата легенда на Малта, Майкъл Мифсут. Централният нападател е вече на 39 години, но той безспорно е най-голямата звезда във футбола в Малта.

В кариерата си има 142 мача за националния отбор и 41 попадения като е лидер и по двата показателя. Две от попаденията му са срещу България, но и в двата мача краен победител излизат нашите. Любопитното е, че и в двата случая резултатът е 4:1.

Другото негативно за Сайрънс е, че техният последен мач датира от месец май, когато местното първенство бе прекратено заради пандемията от COVID-19.

Главен арбитър на двубоя ще бъде Томаш Мусиал от Полша, който за първи път ще ръководи двубой на български клубен отбор.

На хартия ЦСКА е големия фаворит в срещата и би трябвало да спечели без особени проблеми. Въпреки това, "червените" трябва да имат едно на ум за дебютантите от Малта, които ще излязат пределно мотивирани.

Мачът на стадион "Българска Армия" започва в 20 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красимир Вълчев: Учебната година ще стартира присъствено
Красимир Вълчев: Учебната година ще стартира присъствено
На цирк по време на пандемия: Как ще се изнасят представления?
На цирк по време на пандемия: Как ще се изнасят представления?