НОВИНИ

ЦСКА спечели турнира в памет на Трифон Иванов

"Червените" са първи в осмото издание на надпреварата

Снимка: bfunion.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:55, 28.08.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА спечели осмото издание на футболния турнир в памет на Трифон Иванов, проведен днес на стадион „Ивайло“, съобщиха от БФС.

В надпреварата се включиха шест отбора от деца родени след 1 януари 2013 година, разделени в две предварителни групи.

В първа група съперниците се оказаха изключително равностойни и крайното класиране бе определено по голова разлика. Победител стана Лудогорец (Разград), който надигра столичния Левски с 4:1 и загуби с 0:1 от Локомотив (Горна Оряховица). Малките „железничари“ пък отстъпиха на „сините“ си връстници с 3:1 и останаха на трето място в групата си.

Във втора група жребият разпредели Етър ВТ, Янтра 2019 (Габрово) и ЦСКА. Тук столичните "армейци" бяха над всички, надигравайки „виолетовите“ с 5:1 и габровци с 9:0. Великотърновските момчета победиха Янтра 2019 с 4:0 и се подредиха втори. След мачовете в групите бяха разпределени местата между първо и шесто. ЦСКА стана шампион след 3:0 срещу Лудогорец, като хеттрик записа Кристиян Иванов. За третото място Левски нямаше проблеми и с Етър и спечели с 8:1, а за 5-6 Локомотив отнесе Янтра 2019 с 12:0.

Носител на специалния приз „Трифон Иванов“ стана Константин Иванов от ЦСКА, който бе награден от дъщерята на „железния“ защитник Марина Иванова. Тя и зам. кметът на Община Велико Търново Георги Недев наградиха първенците с купата. Наградите връчваха още председателят на Зоналния съвет на БФС във В. Търново- Бончо Генчев, секретарят Игор Бакьов, председателят на клуба на ветераните на Етър- Георги Трендафилов и експрезидентът на ФК Етър- Павлин Генчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не на ревизията на Брекзит
Не на ревизията на Брекзит
Драгомир Стойнев и Цветелина Пенкова са кандидатите на БСП за български еврокомисар
Драгомир Стойнев и Цветелина Пенкова са кандидатите на БСП за български еврокомисар