НОВИНИ

ЦСКА стартира днес участието си в Лигата на конференциите

цска стартира участието лигата конференциите
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
12:00, 22.07.2021
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА стартира тази вечер участието си в новосъздадения европейски клубен турнир на УЕФА - Лигата на конференциите.

Точно в 20:00 часа българско време на стадион "Българска армия", съставът на Любослав Пенев се изправя срещу латвийския Лиепая в двубой от втория предварителен кръг на надпреварата.

За ЦСКА това е първи официален мач след злополучната загуба с 0:4 от Лудогорец в мача за Суперкупата на България.

Със сигурност "армейците" ще се опитат да заличат негативното впечатление, което оставиха у привържениците си в събота, още повече, че тазвечерният мач ще се играе на "Армията". В последните три двубоя в Европа, които ЦСКА домакинства на своя стадион, "червените" постигнаха три последователни победи - срещу Сайрънс (2:1), Бате (Борисов) с 2:0 и Б36 (Торсхавн) с 3:1 в предварителните кръгове на миналогодишното издание на Лига Европа.

Вчера, ръководството на 31-кратните шампиони на България излезе с официално съобщение, в което заяви своята безрезервна подкрепа към треньора на тима - Любослав Пенев, който изведе "армейците" до спечелването на Купата на страната в края на май месец.

В навечерието на двубоя с Лиепая, самият Пенев заяви, че футболистите му са преодолели загубата от Лудогорец и работят усърдно, за да се поздравят с добър резултат в първия си мач в евротурнирите.

Големите имена в състава на ЦСКА, които няма да вземат участие в тазвечерния мач, са Бисмарк Чарлс, Мено Кох и Тибо Вион, тъй като все още се възстановяват от контузии.

От друга страна, носителят на Купата на Латвия пристига в София с подсилен състав спрямо сблъсъците със северномакедонския Струга в първия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Цветовете на Лиепая вече защитават бразилският защитник Маркиньос, който игра за Ботев (Пловдив), десният бранител Милан Лазаревич и нападателят Валерийс Шабала.

Очаква се треньорът Небойша Вигниевич да заложи на трите си нови попълнения в титулярния състав за двубоя с ЦСКА, като нападението на тима най-вероятно ще бъде водено от бразилския нападател Додо, който реализира общо три попадения срещу Струга.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Има такъв народ" ще поканят за преговори всички без ГЕРБ
"Има такъв народ" ще поканят за преговори всички без ГЕРБ
България дари 172 500 дози на "Астра Зенека" на Кралство Бутан
България дари 172 500 дози на "Астра Зенека" на Кралство Бутан