НОВИНИ

Цветан Цветков не беше допуснат в Сметната палата: Ще търся правата си по съдебен път

bnt avatar logo
от БНТ
09:32, 11.07.2023
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Уволненият от бившето Народно събрание председател на Сметната палта Цветан Цветков не беше допуснат до работното си място днес. Той заяви, че заповедта да не бъде допуснат до институцията е опит хората да не видят какво се е случвало там през последните шест месеца. Той пристигна пред Сметната палата тази сутрин заедно с нотариус.

"Тук съм да зачета независимостта и авторитета на Сметната палата, както са го правили председателите преди мен", каза той.

И.д. председателят на Сметната палата: Цветан Цветков няма да бъде допуснат в институцията

Цветков добави, че ще търси правата си по съдебен път, тъй като вярва, че решенията на Конституционния съд не могат да бъдат променяни. Обяви ситуацията като обезсилване на това решение.

"Ако има някои обществени отношения, които са засегнати от това решение, то не може да става по начин, по който обезсилва тези решения", добави той.

Заяви също, че забраната за достъп до Сметната палата е опит да се прикрият действията на институцията, за да може българските граждани да не разберат как е управлявана Сметната палата - дали в техен интерес или в интерес на политически партии.

"Този някой, знаете тези, които гласуваха за моето освобождаване. Това са ГЕРБ, ДПС, БСП, "Български възход". Към тях сега се присъединиха и "Продължаваме промяната" и ДБ", поясни той.

Цветков смята, че институцията е под изключителен политически натиск. Добави, че се възпрепятства правилното изпълнение на нейните функции.

След опит за влизане в сградата, Цветков не беше пуснат вътре.

"Това е много притеснително, вижда се, че Сметната палата започва да работи като една политически зависима институция. Ще търся правата си по съдебен път", коментира той.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българите в Сакраменто с нетърпение очакват първия мач на Александър Везенков
Българите в Сакраменто с нетърпение очакват първия мач на Александър Везенков
Победа и загуба за "Отбор на надеждата" в третия ден на световното първенство
Победа и загуба за "Отбор на надеждата" в третия ден на световното първенство