НОВИНИ

Цвети Пиронкова пред БНТ: Не си спомням някой да се е отказвал срещу мен

bnt avatar logo
от БНТ
17:39, 30.09.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Цветана Пиронкова се класира за третия кръг на Откритото първенство по тенис на Франция след като мачът със Серина Уилямс не се състоя.

23-кратната шампионка от "Големия шлем" се отказа от участие в турнира заради болки в ахилеса.

Най-интересните мачове от "Ролан Гарос" - в ефира на БНТ 3

Пред БНТ Цвети Пиронкова каза, че това за нея е нетрадиционно, защото не си спомня някой да се е отказвал от мач срещу нея без игра.

"От една страна съжалявам малко, защото очаквах с нетърпение този мач. Но от друга страна няма как да не съм щастлива, че продължавам напред в турнира. Просто запазвам спокойствие и продължавам да се готвя за следващия мач. За мен е нетрадиционно, защото не си спомням последния път, когато някой се е отказвал срещу мен без игра. Не си спомням дали въобще е имало такъв момент. Опитвам се да запазя спокойствие и да се готвя, пък ще видим какво ще стане", каза Пиронкова.

"Стигнах до извода, че няма да мога да изиграя още няколко мача тук. Изпитвам трудности да ходя и това е ясен знак, че трябва да си обърна внимание и да опитам да се възстановя. В следващите седмици просто се налага да не се движа и сметките показват, че може и да не участвам повече в турнири до края на годината", каза Серина Уилямс.

В третия кръг на "Ролан Гарос" Цвети Пиронкова ще излезе срещу чехкинята Барбора Крейчикова. Мачът ще бъде в петък, като тепърва ще се уточнява началния час на срещата, която БНТ 3 ще излъчи пряко в ефира си.

Вижте още във видеото.

Гледайте "Ролан Гарос" по БНТ3.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2 аптеки работят за 22 села в община Враца
2 аптеки работят за 22 села в община Враца
Откриха нарушения при проверка на биоцентралата край село Труд
Откриха нарушения при проверка на биоцентралата край село Труд