Каракачанов: Следващите 8 изтребителя F-16 ще се купуват при други условия и ще се плащат разсрочено

Николай Минков
от Николай Минков
14:47, 30.09.2020
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Отправили сме запитване през август към Държавния департамент за още 8 самолета, част от договора за F-16. Ако следващото правителство и парламент решат да купуват, този път ще се плаща разсрочено.

Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Днес той присъства на традиционното изложение за отбранителна техника "ХЕМУС" в Пловдив.

Каракачанов уточни, че проектът е гласуван за 16 самолета, а следващите 8 ще се купуват при други условия и при различни цени.

"Така че не виждам цялата тая шумотевица защо беше вдигната. В края на краищата някои от народните представители би следвало, ако не си спомнят какво са гласували, лесно могат да го проверят в деловодството на парламента - какъв е първият проект за инвестиционен разход, който е направен. И много ясно е казано, че държавата в момента сключва договор за 8 самолета, следващите 8 са за друг договор. И тези договори не стават с размяна на писма, а стават с процедура, която минава през Министерски съвет, през парламент, ако се гласуват средствата и т.н.", уточни министърът.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Тошко Алексиев е новият капитан на Хебър
Тошко Алексиев е новият капитан на Хебър
Пенсионерите ще получават добавка от 50 лв. до март догодина
Пенсионерите ще получават добавка от 50 лв. до март догодина