НОВИНИ

Таксиметрови шофьори протестираха в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
12:31, 30.09.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Регионални

Таксиметрови шофьори протестираха в Пловдив пред сградата на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация".

Те настояват първоначалната такса да се формира спрямо тарифата за изминат километър, умножена по 2 или 3. За Пловдив това означава, че тя би станала около 2 лева.

От бранша под Тепетата поставят темата и за емблематичния жълт цвят на колите. Те настояват това изискване да отпадне, тъй като по думите им води до допълнителни разходи. Таксиметровите шофьори считат, че трябва да се променят изискванията за възрастта на автомобилите, с които возят пътници.

Протестиращите се срещнаха с ръководството на агенцията, което им препоръча да внесат писмено исканията си в деловодството.

"Това, което искаме министърът да направи на момента, защото той, ако иска може още днес, да отмени изискването за 8 години при първоначална регистрация на такси, да отмени изискването на жълт цвят и да промени начина на формиране на първоначалната такса. Другото е да се изчисли себестойност на таксиметровите услуги. Откъде накъде общината да определя минимални и максимални тарифи, да има една база, от която да се тръгва. В момента в Пловдив минималната тарифа е 65 стотинки", каза Володя Домошенко от Националната асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите шофьори.

Автор: Нели Ангелова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 2 октомври Министерство на отбраната отваря офертите за нови бойни машини
На 2 октомври Министерство на отбраната отваря офертите за нови бойни машини
Полицията взе отпечатъци от Волен Сидеров, той се оплака от репресия
Полицията взе отпечатъци от Волен Сидеров, той се оплака от репресия