НОВИНИ

Караянчева обещава промени, за да се облекчи работата на журналистите в парламента

bnt avatar logo
от БНТ
10:23, 30.09.2020
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Ще бъдат направени промени, за да се облекчи работата на журналистите. Това заяви председателят на парламента Цвета Караянчева.

Тя съобщи, че след старта на политическия сезон в новата сграда на парламента в бившия Партиен дом е получила множество жалби около организацията на работата на журналистите. "Идеята на това разпределение не е била в никакъв случай да се ограничи достъпът на журналистите до източниците. Последното, което може да искаме, е да пострада качеството на вашата работа", поясни Караянчева.

Защо журналистите останаха в приземен етаж на новото Народно събрание

От днес ще бъде отворен Клубът на народните представители, за да може журналистите да имат достъп и до тази зона. Тя обаче помоли изрично представителите на медиите да носят маски в сградата.

"Ще отворим и турникета, помещението над нас, за да имате достъп и до тази зона, за да може достъпът до депутатите да бъде по-директен. Ще ви направим баджове, за да се отличавате и ще ви помоля да носите маски през цялото време", увери председателят на парламента.

Още в началото на септември от Асоциацията на европейските журналисти – България настояха ръководството на Народното събрание да осигури адекватни условия за работа на представителите на медиите.

В първия ден на новия политически сезон, журналистите, отразяващи работата на парламента, бяха изненадани, че за тях е отредено място в приземен етаж на бившия Партиен дом, където вече ще заседава Народното събрание.

Репортерите са без достъп до останалата част на сградата, където влизането се осъществява с магнитни карти, с каквито разполагат само депутати и служители.

Шестима депутати от БСП напускат парламентарната група, някои и партията

Цвета Караянчева отказа да коментира случващото се в БСП. Вчера шестима депутати напуснаха парламентарната група на левицата, а петима от тях и партията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ген.-майор Стойков за евентуалната покупка на нови F-16: Това е втората фаза за модернизация на българските ВВС
Ген.-майор Стойков за евентуалната покупка на нови F-16: Това е втората фаза за модернизация на българските ВВС
Радев и Каракачанов откриват изложение за отбранителна техника в Пловдив
Радев и Каракачанов откриват изложение за отбранителна техника в Пловдив