НОВИНИ

Д-р Габровски: Ако проявявахме достатъчно разум, нямаше да има нужда от тези рестрикции

bnt avatar logo
от БНТ
08:55, 07.04.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Още
Слушай новината

Надявам се да сме подминали пика на пандемията, това каза в "Денят започва" зам.-директорът на "Пирогов" д-р Николай Габровски. Проблемът в момента е, че все още се лекуват хората, постъпили във възходящата фаза на епидемията и тези от вълната преди две седмици.

Скоро ситуацията ще е по-добра, защото ще започнем да берем плодовете на новите ограничителни мерки и 10-дневното затваряне, каза още д-р Габровски.

"В момента цифрите показват, че нещата не са никак спокойни. Някак хората подценяват, продължават да подценяват ситуацията. Мислят, че това е отминало. Не е така, не е отминало продължаваме да имаме проблем. Замислих се за мерките, които вземаме, и за обществото. Всички ние много се уморихме. Ние в системата за здравеопазване със сигурност бяхме подложени на огромно напрежение, но и всички хора, цялото общество - никой не иска да стои затворен вкъщи. Истината е, че една година по-късно ние знаем много за тази инфекция и ако проявявахме достатъчно разум, ние не би трябвало да имаме почти никакви мерки", заяви д-р Габровски.

През последната година ние много достойно защитихме името на нашата професия. И това продължава. Всички лекари и специалисти по здрави грижи и всички, които помагат да имаме по-добро здраве, имат основание да имат самочувствие, коментира още д-р Габровски.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Амнести Интернешънъл": Русия бавно убива Навални
"Амнести Интернешънъл": Русия бавно убива Навални
Световен ден на здравето: С минута мълчание почитаме паметта на медиците
Световен ден на здравето: С минута мълчание почитаме паметта на медиците