Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Емил Димитров: Изкарахме мандата, язовирите са пълни

bnt avatar logo
от БНТ
08:14, 07.04.2021
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

"Обединени патриоти" загубиха 250 000 гласа. Едните решиха да отстрелят другите в навечерието на изборите и накрая провалиха себе си, умряха от рикошет. Стреляха в мъглата, умряха от рикошета. Това заяви в "Денят започва" министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

"Много ме е яд, защото 5 години съм дал на парламента, една година бях министър, принудих се да ме нападат и свои, и чужди. Изкарах мандата, това, за което отидох, съм много доволен. Като цяло съм изпълнил всичко, не дължа на никому нищо, мога да си взема шапката и да си отида спокойно", сподели Димитров.

Той предположи, че причината за неуспеха на изборите се дължи на 5 - 6 човека, които са държали да бъдат в листите.

"Предполагам, защото аз не съм участвал нито в разговори, нито в нищо. Самият аз заявих много отдавна, че няма да участвам в избори, защото съм поел ангажимент да се занимавам с пряката дейност, която по силата на обстоятелствата се наложи да ръководя. 5 - 6 човека, които държаха да бъдат в листи и за да не ги делят с другото политическо формирование в последния момент ги отрязаха, а в същност отрязаха себе си", коментира той.

Равносметката на Емил Димитров от управлението е, че си е изпълнил ангажиментите.

"Изкарахме мандата, язовирите са пълни, получих признание от бизнеса, което не съм очаквал, че ще получа. Дойдоха дипломати да ме питат какво се случва в България. В екологията има неща, които ако се случат днес не по правилния начин, ги разбираш след 6 месеца или след една година, но вече е късно. В момента виждам див популизъм, който ще навреди страхотно много на държавата. Но тъй като не съм се ангажирал да помагам, сега ми е лесно. Но има неща, които ако не се случат сега, всичките тези мечтани еврофондове, може и да не дойдат в този обем, а може и тази част, която дойде после да се окаже, че ние ще си я платим и после няма да ни я възстановят".

Имаме наказателни процедури, имаме процедури за чистотата на въздуха, които вече са влезли в сила и вече 20 милиона лева ще плащаме глоби за това, че последните три години не отделихме 100 милиона лева за общините, уточни Димитров.

Вижте целия разговор с Емил Димитров във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прекратиха временно изпитанията с "Астра Зенека" върху деца
Прекратиха временно изпитанията с "Астра Зенека" върху деца
4004 са новите случаи на коронавирус у нас
4004 са новите случаи на коронавирус у нас