Дани Каназирева отговори на критиките защо е оглавила кризисния щаб в Пловдив

от БНТ
19:34, 01.03.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Политика
Слушай новината

"Пандемията не е моя, не е на ГЕРБ и на правителството, това е световна пандемия, която засяга всеки един. И през този период беше редно пловдивските депутати да ги видя на терен, за съжаление аз не видях както тях, така и въпросният водач на листата на БСП в Пловдив Манол Генов. Това заяви в "Още от деня" областният управител на Пловдив и водач на листата на ГЕРБ в града Дани Каназирева, в отговор на изказване на Генов, че е важно да се върне държавата на хората.

На обвиненията от страна на съпартийци на Каназирева, че е оглавила Кризисния щаб със справяне на COVID пандемията, а това не е било в правомощията и на областен управител, тя отговори: "Въпросните щабове са създадени със заповед на министъра и са спуснати като указания от здравното министерство, аз съм юрист и знам докъде се простират моите правомощия, също така смятам, че в такава ситуация трябва да има активност, другото не е нормално, да критикуваш и да стоиш отстрани."

"Организацията ни в Пловдив и областта по справяне с пандемията беше една от най-добрите. Аз съм била и съм председател на Кризисния щаб, но в Пловдив беше създаден първият медицински щаб от директорите на най-големи болници, РЗИ и спешната помощ. Всички решения сме ги взимали с медицинския щаб в града. Пловдив е моделът, в който 20 болници, от които 10 частни са с открити COVID отделения, които и до ден днешен работят" - заяви още Каназирева.

Относно моментната ситуация в Пловдив Каназирева сподели, че за секционните и избирателни комисии има осигурени ваксини.

Вижте още във видеото.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
След частичните избори: 7 кмета на първи тур, балотаж в 5 населени места
След частичните избори: 7 кмета на първи тур, балотаж в 5 населени места
След "Златен Глобус" - новите посоки за Мария Бакалова
След "Златен Глобус" - новите посоки за Мария Бакалова