НОВИНИ

Дани Олмо и РБ Лайпциг вгорчиха дебюта на Хари Кейн в Байерн Мюнхен и триумфираха със Суперкупата насред "Алианц Арена"

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:46, 12.08.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ред Бул Лайпциг спечели първия трофей в Германия за новия сезон, след като триумфира в мача за Суперкупата на страната след успех с 3:0 срещу шампиона Байерн Мюнхен, при това, насред дома на "баварците" - Алианц Арена.

Домакинските привърженици са сигурност са били въодушевени от новината за трансфер на английската звезда Хари Кейн по-рано днес, но дори неговата поява на игрището не успя да засенчи представянето на Дани Олмо, който бе големият герой за "биковете", реализирайки хеттрик за успеха.

Още в 3-ата минута испанският национал даде аванс на своя тим, възползвайки се от едно разбъркване в наказателното поле на домакините.

В самия край на първата част отново Олмо беше в прегръдките на своите съотборници, след като получи пас от Тимо Вернер, елиминира двама съперници с елегантно обръщане, а накрая преодоля и стража Свен Улрайх, правейки резултата 3:0.

Класическият успех на РБ Лайпциг и хеттрикът на Дани Олмо станаха факт в 68-ата минута, когато юношата на Еспаньол, Барселона и Динамо Загреб реализира дузпа, отсъдена за игра с ръка на Нусаир Мазрауи.

Броени минути по-рано пък зрителите на "Алианц Арена" видяха и дебюта на Хари Кейн, който влезе от пейката на мястото на Матис Тел, но дори този ход на Томас Тухел не доведе до желаната промяна и така Байерн трябваше да преглътне тежката загуба.

В същото време Ред Бул Лайпциг пък стигна до своя исторически първи трофей в турнира за Суперкупата на Германия, след като бе загубил предишните два финала именно срещу "баварците".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСЖ с фалстарт в ерата "Луис Енрике"
ПСЖ с фалстарт в ерата "Луис Енрике"
Нюкасъл и Брайтън с убедителни победи на старта на новия сезон във Висшата лига
Нюкасъл и Брайтън с убедителни победи на старта на новия сезон във Висшата лига