НОВИНИ

Даниел Асенов: Бронзов медал от Европейско първенство по бокс не е малък успех

даниел асенов бронзов медал европейско първенство бокс малък успех
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:34, 31.05.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Двукратният европейски шампион по бокс - Даниел Асенов, заяви, че бронзовия медал от първенството на Стария континент в Ереван е немалък успех. Националът ни направи това при завръщането си на родна змея от арменската столица.

В категория до 54-килограма, Асенов достигна полуфиналите на надпреварата при мъжете, където загуби с 0:5 съдийски гласа от ирландеца Дилън Ийгълсън и се задоволи с бронзовия медал.

За българина отличието е четвърто поредно на европейски финали. Той е златен медалист от Самоков 2015 и Харков 2017, както и сребърен от Игрите в Минск през 2019 година.

"На европейското първенство изпълних това, което се изискваше от мен. Раздадох се докрай, показах най-доброто от това, което тренирах последно. Мисля, че се справих и показах един доста добър бокс. Не мога да бъда разочарован от класирането си, все пак трети на европейско първенство не е малък успех. Знаете, че съм свикнал все да бъда на най-високото стъпало, но се случват такива неща. От всичките си участия на европейски първенства, било то при юноши, младежи или мъже, все имам спечелен медал. Това ме радва и ме мотивира", започна боксьорът ни.

Той сподели, че според него съдийството на европейското първенство в Ереван е било объркано и странно.

"Съдийството в Ереван бе много объркано и странно. В някои двубои и петимата съдии дават различни оценки, което е трагично. Всеки си има своята гледна точка на нещата", добави Асенов.

Националът ни разкри, че още след първия рунд срещу Ийгълсън е знаел, че ще загуби срещата.

"В полуфиналната битка беше ясно, че аз губя, тъй като първия рунд го загубих с 0:5 точки. Във втория рунд се впуснах в по-голяма битка, но резултатът отново бе в полза на ирландеца (2:3) и оттам насетне ми бе ясно какво ще се случи", завърши Даниел Асенов".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шестокласничка от Русе е сред финалистите на международния конкурс "Санремо джуниър"
Шестокласничка от Русе е сред финалистите на международния конкурс "Санремо джуниър"
Ръст на цените на петрола след частичното ембарго на ЕС
Ръст на цените на петрола след частичното ембарго на ЕС