НОВИНИ

Даниела Везиева: Избухването на скандала в ДКК е добре пресметнато

bnt avatar logo
от БНТ
08:08, 06.12.2021
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Покрай скандалите не малко хора разбраха какво е Държавната консолидационна компания и какви са нейните функции. В студиото на "Денят започва" служебният министър на икономиката Даниела Везиева коментира уволненията в ДКК и заяви, че това е един добре пресметнат във времето скандал.

"Административен проблем по-скоро няма. От проверките, които колегите извършиха в периода между вторник и петък, всичко това, което се изнесе в медиите, се оказа не толкова добре подплатено с фактология", заяви Везиева.

Ваня Караганева е била назначена законно на поста си, не е истина и твърдението, че е подписан рамков договор за милиони левове, каза Везиева. За нея проблемът е, че някой не иска да промени стария модел на управление. Подчерта, че когато е станала министър на икономиката, е била готова на диалог и сътрудничество с директорите на компанията.

"Това, което видях през последната седмица обаче, ми показва, че като че ли съм била много мека в решенията си, защото сега нямаше да сме свидетели на този скандал и то в момент, в който се съставя ново правителство. Този скандал е, според мен, добре пресметнат във времето кога да избухне", каза тя.

Везиева възприема казуса като повод да се върне старият модел на управление, да се оплюва едно или друго търговско дружество и да се покрият раздадени милиони левове. Не се ангажира с мнение дали скандалът е лично насочен към Кирил Петков, който е предложил Ваня Караганева в ДКК.

"Аз смятам, че когато тръгва да се прави една реформа, първата реакция е в администрацията и те са тези, които не искат да променят начина си на работа. Всяка една реформа среща съпротива", обясни Везиева.

По думите ѝ не е нормално административни служители открито да работят по министерствата си. Министърът на икономиката заяви, че всички решения в ДКК са взимани от целия борд на директорите, включително, че те са тези, които са назначили Ваня Караганева.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ралф Рангник похвали футболистите си след първата си победа
Ралф Рангник похвали футболистите си след първата си победа
Четирима задържани при кражба на магазин в София
Четирима задържани при кражба на магазин в София