НОВИНИ

ДАНС: Пламен Узунов е поискал достъп до "Строго секретно" на 10 юни

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
11:35, 23.07.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
данс пламен узунов поискал достъп строго секретно юни

В ДАНС е получено искане от 10 юни т.г. за проучване на Пламен Димитров Узунов до ниво „Строго секретно“, подписано от Главния секретар на президентството, придружено със съгласие, подписано лично от лицето, както и всички изискуеми документи за стартиране на процедура, верифицирани с подпис на Пламен Узунов, съобщават от агенцията.

Това се е случило, тъй като е изтичал срокът на досегашното разрешение за достъп, което Узунов е бил получил като висш служител в МВР (директор на ОДМВР-Пловдив (2013 - 2015) и служебен министър на вътрешните работи от февруари до май 2017 г.).

От ДАНС уточняват още, че длъжността „Секретар по правни въпроси и антикорупция“ е включена в списъка на длъжностите или задачите, за които се изисква достъп до класифицирана информация на служителите в Администрацията на президента, съгласно чл. 37, ал.1 от ЗЗКИ.

Списъкът е утвърден от Главния секретар на Президента на Република България, който е и ръководител на организационната единица, и е изпратен в ДАНС.

Поводът от ДАНС да съобщят, че Узунов е искал продължаване на разрешението за достъп до класифицирана информация са изявления на неговата адвокатка, която твърди, че агенцията не е дала разрешение за нещо, което не било поискано.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окончателно: Задържаните за вандализма пред сградата на НС остават на свобода под гаранция
Окончателно: Задържаните за вандализма пред сградата на НС остават на свобода под гаранция
СДВР: Има идеи за блокиране на кръстовища в по-ранните часове
СДВР: Има идеи за блокиране на кръстовища в по-ранните часове