НОВИНИ

ДАНС влезе на проверка в "Кинтекс"

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
15:31, 11.08.2022 (обновена)
Чете се за: 03:20 мин.
У нас
Слушай новината

ДАНС проверява финансови операции на оръжейния търговец "Кинтекс", научи "По света и у нас". От Агенцията не отрекоха, но заявиха, че няма да коментират.

За проверката пише във Фейсбук профила си и бившият шеф на оръжейното дружество Александър Михайлов.

Според наши източници се проверяват плащанията на дружеството във валута. Проверяват се и данни за преводи към офшорни фирми и банкови сметки в Близкия и Средния изток.

От Софийската градска прокуратура не отрекоха, но и не потвърдиха извършването на проверка в "Кинтекс", като казаха, че на този етап не могат да дадат информация.

До момента единствено от Министерство на икономиката дадоха официална информация, като казаха за "По света и у нас", че са получили сигнали за финансови нарушеине в "Кинтекс", които са предадени на разследващите, заедно с документи по темата, с които самото министерство разполага.

Снимки: Иво Никодимов

Още вчера от ДДК, която е принципал на "Кинтекс", съобщиха, че още на 6 август служители на министерството са влизали в дружеството и са искали фактури и други документи.

От Софийската градска прокуратура нито потвърдиха, нито отрекоха за проверката на ДАНС, като подчертаха, че на този етап не могат да дадат информация.

"Преди минути ДАНС влязоха в Кинтекс. Изземват се документи и информация за плащанията на дружеството във валута", пише във Фейсбук Александър Михайлов.

Михайлов заявява, че това се случва часове, след като в телевизионен ефир е разказал "схемата за източване на държавната фирма, която хората на Корнелия Нинова активираха в последните дни". Твърди, че по нея, само от началото на седмицата са платени над 800 000 лева на офшорна фирма от Дубай - фалшив посредник.

"Аз бях уволнен преди 3 месеца, защото отказах да участвам в тези схеми. Вече няма човек, който да не е разбрал истината защо бях неудобен на Корнелия Нинова. Тя ще отговаря на въпросите оттук нататък. Знаете ли кое е най-жалкото обаче: никой няма да потърси съдебна отговорност от нея. Защото тя си назначи бушони в "Кинтекс", които сега ще изгорят. Неудобните като мен тя се опитва да смаже с изфабрикувани дела и откровени клевети. Всички ние, данъкоплатците в България, платихме 800 000 лева на офшорка в Дубай и още 70 000 лева, за да води държавата дела срещу мен по разпореждане на Корнелия Нинова. Това е наследството от управлението на председателя на БСП", пише Михайлов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оставиха в ареста шофьора, който вилня пред КАТ-Пловдив
Оставиха в ареста шофьора, който вилня пред КАТ-Пловдив
"Булгаргаз" предложи цена за газа за октомври, за септември прогнозата не е направена
"Булгаргаз" предложи цена за газа за октомври, за септември прогнозата не е направена