НОВИНИ

Дърво на влюбените "разцъфна" в Русе

bnt avatar logo
от БНТ
23:10, 14.02.2021
Чете се за: 01:30 мин.
Регионални
Слушай новината

Дърво на влюбените "разцъфна" за поредна година в центъра на Русе. То бе отрупано с повече от 250 валентинки с послания за любовта и приятелството, ръчно изработени от деца от училищата в града.

Усложнената епидемична обстановка и ниските температури не попречи на традицията и на днешния 14 февруари причудливото дърво между две от емблемите на Русе - Доходното здание и паметника на Свободата, отново беше "оцветено" с картички.

"Идеята ни да превърнем Свети Валентин в част от русенската градска традиция е на път да стане. Това дърво придобива гражданственост като "Дървото на влюбените", заявява Емил Георгиев от сдружение "Дунавско сияние".

Деца от 6 русенски училища, както и русенци на различни възрасти отправиха своите лични послания за празника. Някои от най-оригиналните валентинки, сред които и тази на 8-годишната Явора Гърбатова, получиха и специални награди.

"Приятелството и любовта за мен е най-важно", споделя Явора.

"Трябва да се обичаме и да мислим позитивно, въпреки тези тежки времена", смята Нора Стоянова.

А всеки, който се присъедини към окичването на "Дървото на влюбените", получи и индивидуално послание за любовта и приятелството.

Репортер: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече слънце днес, но много ниски температури
Повече слънце днес, но много ниски температури
Стреляха по протестиращи в Мианмар, има задържани журналисти
Стреляха по протестиращи в Мианмар, има задържани журналисти