НОВИНИ

Дърво падна върху кола в София

Тереза Кънчева
от Тереза Кънчева
13:47, 06.04.2023 (обновена)
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Снимка: Архив/БТА
Слушай новината

Две дървета паднаха върху кола в столичния квартал "Изгрев". В нея са пътували жена и 5-годишното ѝ дете. За щастие, не са пострадали. Екипи на пожарната и на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са пристигнали веднага на мястото. Няма подаден сигнал до Спешна помощ.

Около обяд Тодор Стоянов говори със съпругата си по телефона, докато тя пътува с петгодишната им дъщеря по ул. "Незабравка". В този момент върху колата падат две дървета. Свидетели на инцидента вадят детето, а майката остава заклещена в колата. Впоследствие е извадена от аварийните екипи.

"Чу се трясък, започнаха да пищят и двете. Веднага дойдох, бяха паднали две дървета върху колата и не можеха да се отворят вратите, малката пищеше вътре от ужас", коментира Тодор Стоянов.

На това място редовно минават пешеходци и по чудо няма пострадали. Според проверката на зелена система падналото дърво е едно. Твърдят, че било здраво и нямало видими белези за сухи клони.

"Дървото се оказа здраво, изкоренило се е, както знаете през последните дни имаше обилни валежи и днес поривите на вятър. Може би това е довело до изкореняването на дървото", заяви Димитър Данчев, директор на Дирекция "Зелена система" към СО.

Хората, които живеят в района споделят, че десетки пъти са подавали сигнали за опасни дървета в района на тази улица и тротоарите.

"Подавали сме сигнали за тези дървета, както и за изсъхнали дървета на улица "Елемаг". Общо взето в района има много изсъхнали дървета", допълни Тодор Стоянов.

От "Зелена система" заявиха, че до тях са постъпили само два сигнала. Пострадалото семейство ще търси правата си в съда.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Янаки Милев е на четвъртфинал в Анталия, Адрияно Дженев отпадна
Янаки Милев е на четвъртфинал в Анталия, Адрияно Дженев отпадна
След репортаж на БНТ: Започва укрепването на бреговете на р. Стряма край наводнените карловски села
След репортаж на БНТ: Започва укрепването на бреговете на р. Стряма край наводнените карловски села