НОВИНИ

Очакват ни значителни валежи и застудяване - вижте кога

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:54, 06.04.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде малко по-топло с максимални температури от 7 до 15 градуса. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Ще преобладава слънчево време с повече облаци над Южна България, но валежи се очакват главно в Рило-Родопската област.

През нощта ще остане ветровито. По-значителна облачност и локални превалявания ще има в северозападните и югоизточните райони. Минималните температури утре ще бъдат между минус 2 и 3°, по Черноморието от 3 до 5 градуса, а максималните между 9° и 14°, в София около 9 градуса.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - умерен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, но отново по-голяма е вероятността за превалявания в Рило-Родопската област, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1200 метра надморска височина.

Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Температурите слабо ще се повишат и максималните в курортите ще са от минус 4° на Алеко до 2° в Боровец.

И утре на Британските острови и във Франция ще бъде с валежи от дъжд. Ще вали и на много места в Източна Европа, включително и на Балканите, като в северните части от полуострова валежите ще са от сняг, а в южните от дъжд.

У нас през почивните дни се очаква слабо и временно затопляне. Облачността ще бъде променлива, а превалявания ще има само на отделни места, с по-голяма вероятност в планинските и западните райони. В началото на новата седмица се очакват отново почти повсеместни и значителни валежи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата се самосезира по случая с бебето със счупен крак от Благоевград
Прокуратурата се самосезира по случая с бебето със счупен крак от Благоевград
Меси – развръзката!
Меси – развръзката!