НОВИНИ

Прокуратурата решава дали да удължи ареста на Емили, Чеченеца и Тошо Куката

bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 06.04.2023
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Очаква се Районната прокуратура в Пловдив да реши дали ареста на инфлуенсърите - Емили, Чеченеца, Тошо Куката и още едно лице, свързано със заснемането на скандалното видео, да бъде удължен.

Четиримата бяха задържани заради гаврата с момче със специални образователни потребности в пловдивски мол, като го бяха вързали на каишка като куче.

В момента текат разпити на всички заснети в клипа лица. Те твърдят, че не са оказвали принуда върху момчето, но семейството му вече е наело адвокат и ще търси правата си в съда.

Междувременно от Футболен клуб "Скутаре" започна дарителска кампания за набиране на средства, с които да се помогне на семейството.

Вълна от съпричастност има и в социалните мрежи, където стотици възмутени от клипа, настояват участниците в него да бъдат съдени.

В "Денят започва" психологът Росен Йорданов коментира, че все още обществото у нас се учи на правилно отношение към хората със специални потребности.

Психолог след клипа с Емили, Чеченеца и Куката: Унизеното момче има морално превъзходство

"Някак си е ужасно перверзно ти да се бориш за правата на определена група хора, същевременно абсолютно безпардонно и публично, като абсолютен морален ексхибиционист да заставаш и да правиш подобни неща. Ето това е, мисля, нещо, върху което трябва да се замислим. Това момче не знам спецификата на неговите проблеми и затруднения, както ги наричат в Норвегия предизвикателства, но при всички положения той има достатъчно морално превъзходство над тях, най-малкото, защото тези хора са, как да кажа, чисти по душа", посочи той.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаните при спецакцията срещу ало измамници са от Горна Оряховица и Ветово
Задържаните при спецакцията срещу ало измамници са от Горна Оряховица и Ветово
Успех за Константин Костадинов и Паленсия във втора дивизия на баскетболния шампионат в Испания
Успех за Константин Костадинов и Паленсия във втора дивизия на баскетболния шампионат в Испания