НОВИНИ

Държавната опера в Пловдив и Народният театър представят мюзикъла "Компания"

bnt avatar logo
от БНТ
10:41, 14.03.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Още
Слушай новината

Мюзикълът "Компания" е копродукция между Държавната опера в Пловдив и Народния театър "Иван Вазов". В него 5 семейни двойки искат да кажат на един неженен мъж, който е главният герой, дали си заслужава да се обвържеш и да се ожениш.

"Това не е типичен мюзикъл, като "Котките" например, непрекъснато да се танцува и да се говори чрез песен. Има си диалог, за първи път се прави в такъв мащаб нещо подобно. Има голяма автоирония в мюзикъла, надсмешка на цялото ежедневие, което вече ние всички живеем, тази изнервеност, невъзможността да общуваш, счупеното между нас. Много е дискомфортно на 30% капацитет в залата, аз дори съм танцувала с маска, което не вярвах, че ще ми се случи", заяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" актрисата Биляна Петринска.

По думите ѝ "Свободните артисти" ще се борят за правата на хората на изкуството. Според Параскева Джукелова реакциите от мюзикъла са много позитивни.

"Аз не се изявявам със соло, но участвам много активно в общите песни, които са много сложни. Главният герой получава различни примери как просъществуват браковете", допълни Параскева Джукелова.

По думите ѝ пандемията от COVID-19 е показала, че семейството е изключително важно в такива времена.

"На мен ми се случи и аз да се затворя за 14 дни за среща с болестта и разчитах на най-близкия си човек, за да премина през това изпитание", добави Параскева Джукелова.

Тя бе категорична, че трябва да има разработена схема за социална политика, за да може в такива ситуации, като сегашната, хората да живеят достойно.

Предстои премиера на мюзикъла на 1, 2 и 3 април в Пловдив и на 8 и 9 април в Народния театър.

Какъв е животът на мюзикъла по световните сцени и какви награди има - вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доминиканската република - новите златни пясъци, на една ръка разстояние
Доминиканската република - новите златни пясъци, на една ръка разстояние
Йордан Йовчев: Не е трагедия, че няма публика, трагично е, че умират хора
Йордан Йовчев: Не е трагедия, че няма публика, трагично е, че умират хора