НОВИНИ

Давид Гофен загуби в Антверп, Хачанов изхвърли сензацията Бергс

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:13, 23.10.2020
Чете се за: 00:57 мин.
Тенис
давид гофен загуби антверп хачанов изхвърли сензацията бергс

Белгиецът, поставен под номер 1 в схемата, допусна поражение от квалификанта Маркус Хирон от САЩ, който започна своето участие от квалификациите на турнира в белгийския град.

94-ия в света Гирон показа изключително силна игра и заслужено се класира за 1/4 финалите на турнира в белгийския град.

Срещата започна с размяна на лесни сервис геймове и за двамата. В третия Гофен достигна до две точки за пробив, но Хирон се измъкна и след този момент пое контрола върху сета.

Американецът направи серия от четири последователни гейма, в които реализира и два пробива, за да се добере до аванс от 5:1. Любимецът на домакините, Гофен съумя да върне единия от пробивите, ни Хирон все пак взе своето и след 6:3 гейма, поведе в резултата.

Втория т сет започна с размяна на пробиви в първите два гейма, а в седмия и осмия двамата сториха същото. При 5:6 Гофен сервираше, за да вкара втората част в тайбрек, но се провали със задачата си. Той изостана с 0:40, давайки три последователни мачбола на американеца.

Още при първия Гирон се справи, след като измъкна феноменално разиграване и по този начин за първи път в кариерата си ще играе на 1/4 финал в турнир от календара на АТП.

Място в голямата осмица си осигури и Карен Хачанов, който в много зрелищен мач надигра голямата изненада на турнира, белгиецът Зизу Бергс, който към днешна дата се намира под номер 528 в световната ранглиста. Третият поставен, руснак загуби първия сет, но в следващите два вдигна нивото си, за да спечели в край на сметка двубоя.

Последния четвъртфиналист в Антверп стана Лойд Харис. Младият южноафриканец спечели в два сета срещу седмия в схемата, Тейлър Фриц и в спор за място на полуфинал ще срещне Юго Умбер от Франция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЧФР Клуж вгорчи рождения ден на Бусато
ЧФР Клуж вгорчи рождения ден на Бусато
Издигат плоча на Антонио Кръстев в Хасково
Издигат плоча на Антонио Кръстев в Хасково