НОВИНИ

ДАЗД сформира кризисен екип по случая с насилие над дете в Свиленград

дазд сформира кризисен екип случая насилие дете свиленград
bnt avatar logo
от БНТ
17:32, 26.05.2022
Чете се за: 01:15 мин.
У нас
Слушай новината

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) незабавно сформира екип, който да окаже кризисна интервенция по случай на извършено насилие над малолетно дете в гр. Свиленград. Професионалистите, начело с опитен кризисен психиатър, са в пълна готовност да работят с жертвата на насилие и с близките на пострадалото дете.

Кризисният екип ще работи за снижаване на напрежението между децата и превенция на последващи прояви на агресия. За целта е ангажиран специалист от София, който да ръководи междуинституционален екип от професионалисти на местно ниво.

Разпореждане на Закона за закрила на детето забранява сведения и данни за дете да се разгласяват без съгласието на неговите родители или законни представители. Държавната агенция за закрила на детето апелира към всички представители на медиите за изключително внимание и чувствителност при отразяване на случая. Подлагането на повторна виктимизация е също толкова болезнена и опасна за жертвата, колкото и самия акт на насилие, допълват от държавната агенция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
108 жертви на домашно насилие във Варненско са потърсили правна помощ
108 жертви на домашно насилие във Варненско са потърсили правна помощ
Три автомобила изгоряха при верижна катастрофа на АМ "Тракия"
Три автомобила изгоряха при верижна катастрофа на АМ "Тракия"