НОВИНИ

Дъжд и гръмотевици през почивните дни

bnt avatar logo
от БНТ
21:11, 12.08.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Днес, докато на изток остана слънчево през целия ден, в Западна България още от сутринта имаше превалявания.

Температурите в източните райони отново бяха около и над 30 градуса, но през почивните дни и там ще понижат, ще има и валежи и вече районите с екстремален риск от възникване на пожари, областите в червено, намаляват, а в неделя опасността в по-голямата част от страната е малка.

През първата половина на съботния ден ще вали в Западна България, а в следобедните часове и в останалата част от страната ще има валежи, в отделни райони интензивни и придружени от гръмотевици. В Източна България ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София – около 24°.

По морския бряг денят ще започне със слънце, но около и след обяд ще се появят облаци и на места главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми.

Максималните температури ще са от 27 до 30°. Температурата на морската вода е 25 - 26°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Валежи от дъжд и в планините. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад, в масивите от Източна България - от север, а максималните температури по най-високите върхове ще са около и под 10 градуса.

Предимно слънчево ще остане и утре в по-голямата част от континента. Под влияние на област на ниско атмосферно налягане на Балканите ще има краткотрайни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра. По-интензивно ще вали и в Италия и в Южна Полша.

У нас в неделя преди обяд в Източна България ще има слънчеви часове. По-късно и там ще превали, но по-интензивни и придружени от гръмотевици ще бъдат валежите в Западна и Централна България.

В понеделник ще вали на по-малко места в страната, а през следващите дни ще е предимно слънчево и температурите отново ще се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любомир Ганев: Сезон в женската Суперлига ще има
Любомир Ганев: Сезон в женската Суперлига ще има
Волейболните национали загубиха първата си контрола със Сърбия
Волейболните национали загубиха първата си контрола със Сърбия