НОВИНИ

Дъжд, сняг и силен вятър в следобедните часове

bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 28.02.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Много ветровито е в цялата страна, особено в източните райони, където поривите на вятъра са около 90 - 100 км/ч. Продължават и валежите. До 11.00 часа днес най-голямо е количеството, измерено в Хасково – повече от 40 литра на кв. метър. Там е и най-дебелата снежна покривка - 24 см.

В Централна и Източна България остава в сила предупреждение за обилни снеговалежи и силен, а в областите Бургас, Варна и Добрич – и бурен североизточен вятър, снежни виелици и преспи.

Дъжд ще вали само по Черноморското ни крайбрежие. Над Западна България валежите постепенно ще отслабват, а в повечето места и ще спрат. Максималните температури днес ще са между 1° и 7°.

През нощта в Източна България и Предбалкана ще продължи да превалява сняг, но вече слаб. Ще остане ветровито, особено в източните райони, където остават и условията за виелици и снегонавявания.

Утре в Източна България и по Черноморието ще духа умерен вятър от север-североизток. Облачността над страната ще е по-често значителна, но слаб сняг ще превалява главно в Източна България и планинските райони. Максималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в София – около 0°.

Значителна ще е облачността и в планините, на места със слаби снеговалежи. Ще остане ветровито с умерен, по билата и временно силен североизточен вятър.

Опасността от лавини извън обработените писти в ски курортите е висока. Максималните температури в курортите ще останат почти без промяна – от минус 8° на Алеко до минус 5° в Пампорово.

Не само у нас, но и в по-голямата част от Балканите облачността ще се задържи значителна, а температурите ще са необичайно ниски за началото на март. На места слабо ще превали сняг, само в най-южните райони на Гърция – дъжд.

У нас в сряда слаб сняг ще вали само на места в планините и в Северна България. В четвъртък вероятността за валежи вече е малка, но в петък отново ще има слаби превалявания – и от дъжд, и от сняг. Ще остане студено за периода, макар че максималните температури бавно ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
УМБАЛ "Света Анна" организира безплатни прегледи за пострадали от войната в Украйна
УМБАЛ "Света Анна" организира безплатни прегледи за пострадали от войната в Украйна
Правят списъци за дърва за огрев на преференциални цени
Правят списъци за дърва за огрев на преференциални цени