НОВИНИ

Дъжд в западната половина от страната днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:01, 19.05.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Днес преди обяд ще е слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в западната половина от страната ще превали краткотраен дъжд. По-интензивни и придружени с гръмотевици ще са валежите в Северозападна и Централна Северна България. Там ще има условия и за градушки. Преди обяд в Дунавската равнина и Източна България ще духа до умерен западен вятър, но до вечерта ще отслабне, а на места и ще стихне. Минималните температури ще са между 9° и 14°, максималните температури - между 23° и 28°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, главно по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен западен вятър, който до вечерта ще стихне. Максималните температури ще са 21° - 24°. Температурата на морската вода е 14° - 17°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Преди обяд над планините ще бъде слънчево, след обяд на места ще превали краткотраен дъжд, по старопланинското било и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 9°.

В четвъртък на места ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен, с него ще започне да прониква хладен въздух. Температурите ще се понижават, максималните ще са от 17° - 18° в Северозападна до 24° - 25° в Югоизточна България.

В петък ще бъде хладно с максимални температури почти в цялата страна под 20°. На много места ще има и валежи, повече по количество ще са в югоизточните райони. В събота времето ще е предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпадат редица ковид ограничения
Отпадат редица ковид ограничения
Челси почти си гарантира Топ 4, Ливърпул дебне "лисиците"
Челси почти си гарантира Топ 4, Ливърпул дебне "лисиците"