НОВИНИ

Екипи на полицията ще следят за реда около баловете денонощно (ОБЗОР)

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:24, 18.05.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Операция "Абитуриенти" ще се проведе в цялата страна през месец май. Екипи на полицията работят усилено не само през деня, но и вечерно време. В столицата вече има план-разстановки на местата, където обикновено се събират абитуриентите. Известни са и хотелите и ресторантите, в които ще празнуват.

По време на баловете в София между 20 и 30 екипа на ден ще следят за реда. Подсигурено е движението както на абитуриентите, така и на останалите автомобили в столицата, за да няма затруднения в трафика.

Ще бъдат изготвени снимки и клипове, от които ние след това ще установяваме собствениците на автомобилите. Ще се следи за всякакви нарушения, както за правилното движение по пътното платно, така и за правилното превозване на пътниците, за ползването на обезопасителните системи, за спазването на скоростните режими, каза комисар Мартин Цуренски от "Пътна полиция", СДВР.

Ще проявяваме нулева толерантност към такъв вид нарушения, при които има опасност някой да пострада, допълни той.

Започнаха абитуриентските празненства в София

Голяма част от празнуващите и техните родители и близки считат, че след като празнуват не са длъжни да спазват Закона за движение по пътищата, масово нарушават съответно както пътни знаци, пътна маркировка, така най-вече и светлините, които забраняват движението чрез светофарните уредби, каза инспектор Мария Ботева от отдел "Пътна полиция" към ГДНП.

От "Пътна полиция" напомнят, че освен солени глоби, нарушенията може да костват човешки живот и така да помрачат празничното настроение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На два гранични пункта поставят ваксини на македонски граждани
На два гранични пункта поставят ваксини на македонски граждани
Външният ни министър: Нападенията срещу цивилни в Израел и Палестина трябва да спрат
Външният ни министър: Нападенията срещу цивилни в Израел и Палестина трябва да спрат