НОВИНИ

ДБ при президента Радев: Това управление е възможност да започнем промяната

президента радев управление възможност започнем промяната
bnt avatar logo
от БНТ
09:59, 07.12.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

"Демократична България" пристигнаха за консултации при президента Румен Радев за съставяне на правителство.

С вота си за вас българските граждани доказаха, че искат защита на правовата държава. Пред вас стои отговорността за последователност при отстояване на върховенството на правото. Двете служебни правителства, които назначих, не просто стабилизираха държавата, създадоха добра основа за бъдещо взаимодействие, преодоляло негативите на миналото. Това е основният критерий, по който гражданите ще дават или отнемат доверие, каза президентът Радев.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов каза, че се надява този път да има успех за излъчването на управление. След третите избори то изглежда безалтернативно. Въпросът е как да съумеем след това то да функционира. Това управление осигурява на страната изключително важната възможност да започнем промяната. Много е важно, че първата характеристика на мнозинството е, че то ще може да функционира самостоятелно, без ДПС и ГЕРБ, които са носители на корупционния вирус. Той отново се обяви за рестарт на прокуратурата, за което ще се изискват по-големи мнозинства. ДБ ще работи за конституционна промяна в тази насока, каза Христо Иванов.

СНИМКИ: Десислава Кулелиева, БНТ

Атанас Атанасов коментира сектора за сигурност, като каза, че е добра стъпка смяната на шефовете на службите, но допълни, че има някои грешки. Като такава посочи главния секретар на МВР.

Президентът коментира, че МВР е успяло да пречупи купения вот, което е сериозно постижение. Проблемите, където са системни, трябва да намерят своето решение, каза Радев.

Консултациите започнаха в 9.00 часа с представители на "Има такъв народ".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христофор Събев: Сегашното СДС не са наши приемници
Христофор Събев: Сегашното СДС не са наши приемници
ИТН: Дали ще имаме свой вицепремиер ще бъде уточнено при подписване на споразумението
ИТН: Дали ще имаме свой вицепремиер ще бъде уточнено при подписване на споразумението