НОВИНИ

Дебютантът Дани Олмо донесе победата на Барселона над Райо Валекано

Каталунците спечелиха гостуването си с 2:1.

Барселона
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:00, 28.08.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Испанският национал Дани Олмо донесе победата на Барселона с 2:1 над Райо Валекано при гостуването от третия кръг в Ла Лига. Олмо се разписа в 82-ата минута при дебюта си за каталунския гранд. Преди това Унай Лопес даде преднина на домакините, а Педри изравни за Барселона.

Домакините поведоха с попадение на Унай Лопес още в деветата минута.

Старши треньорът на каталунците Ханзи Флик пусна новото попълнение Дани Олмо в игра на почивката на мястото на Феран Торес и включването му се отрази положително на играта на гостите. В 58-ата полузащитникът удари греда след силен изстрел от дистанция.

Барселона изравни в 60-ата минута чрез попадение на Педри, който се разписа след подаване от Рафиня. В 71-ата Роберт Левандовски вкара топката във вратата на Райо Валекано, но голът не бе зачетен след преразглеждане със системата за видеоарбитраж-ВАР заради нарушение в хода на атаката.

Все пак гостите стигнаха до победата в 82-ата минута след като Ламин Ямал демонстрира чудесна визия и намери Дани Олмо с удобен пас, а Олмо не сгреши и реализира за 2:1.

С победата си Барселона сложи край на серията от три мача без поражение като домакин в сблъсъците между двата тима за Райо Валекано.

Каталунците остават непобедени от началото на сезона в Ла Лига и с три успеха от три срещи оглавяват временното класиране с 9 точки. Топ 3 в подреждането оформят Виляреал и Селта Виго със съответно 7 и 6 точки. Тимът на Райо Валекано допусна първа загуба в шампионата на Испания и се намира на осма позиция с 4 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вече седмица не може да бъде изгасен пожарът в Рила
Вече седмица не може да бъде изгасен пожарът в Рила