НОВИНИ

Деца от семейства на хора със специални нужди получиха неочакван коледен подарък

bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 31.12.2020
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

23 деца и младежи от семейства на хора със специални нужди получиха неочакван подарък за Коледа. С кампанията "Пазарувай с мен" фондация "Светлина за живот" и доброволци зарадваха децата с нови дрехи, обувки и най-вече - със споделено време и емоции.

За Даяна Ангелова краят на годната освен време за празници, е и време за добри дела. За поредна година компанията, в която работи, инициира благотворителна инициатива в помощ на нуждаещи се. Така Даяна отива в голям столичен магазин, заедно с едно от децата, част от кампанията "Пазарувай с мен".

"Беше страхотно да обикаляме. Аз предварително казах на детенцето да не се притеснява, да ми каже от какво има нужда, да изберем точния размер, да изберем точния цвят, детенцето пробваше, аз обикалях в магазина да търся точните размери и така нататък. Просто беше наистина една уникална емоция, която пожелавам наистина всеки да я изпита", сподели Даяна.

Силни емоции съпътстват ежедневната работа и на специалистите във фондация "Светлина за живот". Наред с рехабилитацията и помощните средства, те осигуряват на хора със затруднения най-важното - разбиране и психологическа подкрепа:

"Аз лично за себе си винаги съм вярвал в доброто и че всеки човек има стойност и потенциал. И трябва винаги да намерим това, което е силно в един човек, така че да му даде възможност той да го развива. Независимо какво е. Някъде може да е съвсем малко, голямо, няма тук измерение. Отнесено към самия човек, всичко е голямо", заяви кинезитерапевтът от фондацията Здравко Терзиев.

Добротата, която излъчват хората, е като флуид, вярват във фондация "Светлина за живот". Затова и няма маска, която може да я скрие.

Репортер: Гергана Гайдарова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво си пожелават за 2021 година хората на изкуството?
Какво си пожелават за 2021 година хората на изкуството?
Заради пиратките най-много домашни кучета се губят по време на празниците
Заради пиратките най-много домашни кучета се губят по време на празниците