НОВИНИ

Деца със специални потребности свирят на 9-метрово пиано

bnt avatar logo
от БНТ
09:00, 16.05.2021
Чете се за: 01:25 мин.
Още
Слушай новината

Децата от училището за нарушено зрение във Варна се обучават по нов и интересен за тях метод. Те свирят на 9-метрово пиано. С помощта на музиката и танца младежите с увреждания не само се забавляват, но и усъвършенстват движенията си. На 1 юни се очаква да изнесат и концерт в двора на училището.

Мария Маринова свири и танцува на мегапиано повече от година. За първи път обаче преподава интересната дисциплина на деца със специални потребности.

"Виждайки емоцията и радостта, която им носи преживяването да са на пианото, и това, че те могат да направят нещо сами, е страхотно", казва Мария Маринова, част от екипа на "Мегапиано".

Децата изпитват искрена радост и щастие от музиката. Заниманията с необичайното пиано имат ползотворно въздействие върху учениците.

Нестандартното пиано е ценно за децата с нарушено зрение, защото успява да им върне това, което е отнело обучението в електронна среда - живия контакт и емоцията в общуването.

В музикалния проект участват и деца от още две варненски училища. Концертът на голямото пиано ще се състои в Деня на детето, в двора на училището.

Автор: Деян Михайлов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Момче и момиче загинаха в автомобилна катастрофа в Русе
Момче и момиче загинаха в автомобилна катастрофа в Русе
Кампанията "Книги за смет" гостува в Русе и Варна
Кампанията "Книги за смет" гостува в Русе и Варна