НОВИНИ

Децата нямат спирачки: Майки от Смилян искат повече "легнали" полицаи

Кметът им обеща до 20 дни да бъдат поставени неравностите на пътното платно

децата нямат спирачки майки смилян искат повече легнали полицаи
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Величка Петкова
14:37, 04.08.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Група майки от родопското село Смилян направиха днес мирно шествие с искане за изграждането на тротоар и повдигнати неравности за ограничаване на скоростта. Те изминаха близо 2 километра от квартала им до центъра на селото, за да демонстрират как децата им всеки ден отиват на училище, вървейки по пътя.

Шосето през квартала е част от републиканската пътна мрежа в посока Рудозем и трафикът е натоварен. Затова хората искат тротоар и "легнали полицаи", които да ограничат скоростта на преминаващите автомобили.

Изграждането на тротоара вече е започнало и до 20 дни той ще бъде готов. На платното на три места ще бъдат поставени неравности. Това обеща кметът на община Смолян Николай Мелемов, който се срещна с протестиращите.

С каква скорост карат там шофьорите?
- 70, 80, има случаи изпреварват с 90, заснемаме много често клипове, които се опитваме да изпратим, които някак си изчезват", разказва Моника Беделева - майка.

"С това си действие ние се борим за тези неща. Виждаме в момента, че е тръгнало да се прави тротоар, очакваме "легнали полицаи" да се направят такива постоянни, чакаме съдействие и за камера, която да ограничава постоянно скоростта, дали сме време, обещаха ни 20 дена и ние ще изчакаме да видим за тези 20 дена дали ще си изпълнят обещанията или отново ще ни замажат очите", каза Адриана Селинска - майка.

"Доволни да, от това което чухме, да, но докато не видим резултатите няма как да бъдем на 100% сигурни", категорична е Лариса Евтимова - майка.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слави Трифонов: Връщаме третия мандат утре
Слави Трифонов: Връщаме третия мандат утре
40 шофьори с алкохол и 13 с наркотици установи МВР за ден
40 шофьори с алкохол и 13 с наркотици установи МВР за ден