НОВИНИ

Дегизиран като служител за дезинфекция: Банкси изрисува лондонското метро с графити за COVID-19

дегизиран служител дезинфекция банкси изрисува лондонското метро графити covid
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:00, 14.07.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Британският уличен художник Банкси изрисува вагоните в метрото в Лондон, като основната тема беше пандемията COVID-19. Той публикува в профила си в Инстаграм видео, на което е сниман в работна обстановка – с респиратор, очила и защитен костюм.

Художникът, който досега успява да запази анонимност, е нарисувал своите графити по стъклата и стените на вагоните посред бял ден, представяйки се за служител на метрополитена, правещ дезинфекция. В действителност в резервоара не е имало дезинфектант, а синя боя.

Темата на новата акция на Банкси стана носенето на предпазни маски. Черни плъхове, които обикновено символизират протест и неконформизъм, се спъват в тях, използват ги като парашути и кихат, оставят дълги мръсни следи по стените. В коментара си към видеото Банкси призовава маските да бъдат използвани за борбата с разпространението на вируса.

Вижте тази публикация в Instagram.

. . If you don’t mask - you don’t get.

Публикация, споделена от Banksy (@banksy) на

Използването на предпазни маски или шалове, скриващи лицето, са задължителни в обществения транспорт и медицинските институции във Великобритания. От 24 юли носенето им ще стане задължително и в магазините и супермаркетите, а нарушаването на тези изисквания ще се наказва с глоба от 100 паунда.

Банкси вече създаде няколко творби на тема самоизолация и представи британските лекари в образите на супергероите, на които децата се опитват да подражават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осъдиха бившия румънски премиер Виктор Понта за плагиатство
Осъдиха бившия румънски премиер Виктор Понта за плагиатство
НЗОК ще плаща повече за естествено раждане
НЗОК ще плаща повече за естествено раждане