НОВИНИ

Дейвид Фишеров: Днес се провалих

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:25, 14.12.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
дейвид фишеров провалих
Слушай новината

Българският щангист Дейвид Фишеров определи като "провал" участието си на Световното първенство по вдигане на тежести в Богота, Колумбия.

Днес рано сутринта българско време роденият в Австрия състезател взе участие в надпреварата в категория до 102 кг, но за съжаление, травма в коляното му попречи да участва в движението изтласкване и така Фишеров остана извън класирането в двубоя.

Преди това пък в движението изхвърляне Фишеров се справи със 170 кг, но след това не успя на 174 и 175 кг и в крайна сметка се нареди 10-и.

В социалните мрежи европейският ни шампион от тази година в Тирана разкри, че през последните три месеца е получил 19 обезболяващи инжекции в проблемното коляно, но въпреки това неговото желание е било да участва на шампионата в Колумбия.

"Здравейте, приятели. За съжаление... днес се провалих. Контузията в коляното, която имам вече почти 3 месеца, оказа своето сериозно влияние. За тези 3 месеца имам 19 инжекции в коляното. От 2 седмици съм на тежки обезболяващи. Въпреки всичките трудности: исках да участвам. Опитвах се да представя силно и достойно една велика държава, изградила име в годините в този спорт. Този път не успях... Нито едно от тези неща по никакъв начин не е извинение за моето лошо участие. Ще направя всичко възможно да се възстановя и скоро да пея отново химна. Да живее България!", написа 24-годишният Фишеров във Фейсбук.

Другият ни представител в категория до 102 кг Васил Маринов пък се нареди девети в подреждането, след като изхвърли 174 кг и изтласка 203 кг за общ сбор от 377 кг в двубоя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В края на годината изтича давността на неизползвания отпуск от 2020 г.
В края на годината изтича давността на неизползвания отпуск от 2020 г.
Румен Радев за проектокабинета "Габровски": Липсва политическа физиономия и политическа отговорност
Румен Радев за проектокабинета "Габровски": Липсва политическа физиономия и политическа отговорност