НОВИНИ

Дейвид Хъдълстоун е бил на системи седмица преди европейското

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
15:45, 16.12.2020
Чете се за: 01:33 мин.
Други спортове
дейвид хъдълстоун бил системи седмица европейското

Един от най-добрите ни гимнастици Дейвид Хъдълстоян е бил приет в болница и поставен на системи седмица преди са замине за участие в европейското първенство, което се проведе в Мерсин (Турция), това съобщи специално за БНР старши-треньорът на мъжкия национален отбор Милко Танкушев.

„Точно една седмица преди да тръгнем за европейското първенство той получи контузия. Превъртя едно упражнение на прескок, мина през врата си, през глава, наложи се да влезе в болница, беще на системи. Два дни преди заминаването изобщо не тренира. То дойде за да помогне на отбора, което беше много добре. Без неговите изпълнения щеше да ни бъде много трудно да станем пети. Благодаря му“, сподели Танкушев и допълни:

„От доста време не сме имали такива успехи. Постигнахме ги отново с много трудности, малко хора и повече раздаване. При младежите беше по-лесно. Там конкуренцията беше по-голяма. Ние имаме още един отбор, който по нищо не отстъпва на тима, който ни представяше в Турция. При мъжете ситуацията е малко по-друга. Това са петимата ни състезатели. Има още едно момче в Благоевград и от догодина Теодор Трифонов, който стана пети в многобоя при младежите ще премине при тях. Сложно е, защото нямаме резерви. При една контузия, който тръгна контузен от София, няма с кого да го заменим. Правят се рокади във времето там. Но все пак … пето място в отборния финал, мисля, че се справихме. Доволен съм. Благодаря и на двата отбора – и на мъжете и на младежите. Направиха добра подготовка и дано да продължим така и за напред“, каза още наставникът.

„Рубиконът в нашия отбор е коня с гривни. Повечко трябва да поработим на него. Това ни е най-слабият уред, с най-ниските стартови оценки. Това оказва влияние. Христос Маринов игра два уреда. Поздравления за представянето му на халки. Йордан Александров – суперлативи. 10 уреда без закъсване и от ден на ден все по -хубави и все по-добри изпълнения. Направи супер съчетание на висилка. Още 4-5 десети му трябва още трудност и може да се бори за медалите. Димитър Димитров, който повече от година имаше прекъсване се върна в отбора месец преди европейското. Върнахме го, защото той има страхотен потенциал. Освен на прескок, той има много трудно съчетание на земя. Две десети го разделиха от финала на този уред, но там домакините настинаха да имат представител. След нова година, той ще дойде в София и започва сериозна подготовка“, заяви Милко Танкушев.

Следващата година целите през отбора ще са европейското първенство през април, световната купа във Варна, олимпийските игри – квота има Дейвид Хъдълстоун и световното първенство през есента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА София – Левски ще ръководи Никола Попов
ЦСКА София – Левски ще ръководи Никола Попов
Правителството отпуска 51 млн. лева държавна помощ за туроператори и туристически агенти
Правителството отпуска 51 млн. лева държавна помощ за туроператори и туристически агенти