НОВИНИ

Дейвид Хъдълстоун: Ерика е добре, но аз живея в залата, а тя у нас

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
13:03, 13.11.2020
Чете се за: 01:13 мин.
Художествена гимнастика
дейвид хъдълстоун ерика добре живея залата нас

Най-добрият ни гимнастик Дейвид Хъдълстоун даде интервю пред колгите от БНР, в ковто сподели какво е състоянието на неговата половинка, гимнастичката от ансамбъла по художествена гимнастика, Ерика Зафирова, която даде положителна проба за COVID-19

„Ерика в момента е добре. Има всички симптоми за COVID-19. Няма обоняние и вкус. Има температура и главоболие. Симптомите се появиха, когато заминаха за Спортпалас преди около седмица и половина. Сега е в София. Сестра ми отиде да я прибере. В момента тя се грижи за нея и провежда лечение. Ситуацията е доста стресираща. Ние винаги сме били заедно, ръка за ръка и сме се подкрепяли. Никога не сме били разделени. В момента аз живея в залата, а те живее у нас. Много ми е трудно, знаейки, че тя е в там, а аз съм тук. Човек, просто не може без втората си половинка“, т сподели Хъдълстон.

Както преди няколко дни съобщихме, именно положителната проба на Зафирова, принуди ансамбъла ни да откаже участие на Европейското първенство, което започва на 26 ноември в Киев.

Самият Дейвид Хъдълстоун пък продължава своята подготовка за европейското първенство, което ще се състои в периода 17-20 декември в Мерсин (Турция).

„Чувствам се много добре. И аз бях болен и за това не участвах в турнира, който се проведе в Пловдив. Но не беше коронавирус. След това участвах в държаното първенство в София. Целта ми беше да си изиграя съчетанията в многобоя и да взема отличието. И я изпълних. Много се надявам европейското да се проведе и да не го отменят. Доста съм усложнил съчетанията в сравнение със тези от световното. Началната оценка е вдигната с 5 или 6 точки. Наблегнах на съчетанията на кон с гривни на успоредка и на висилка. Ако ги изиграя без грешки и падания, крайния резултат ще е доста добър. Това, че Русия, Франция, Германия отказаха участие на европейското няма да ми повлияе. Маята крайна цел остава една и съща, независимо дали те са там. Когато част от конкуренцията се откаже, човек се успокоява, но в крайна сметка, това е европейско първенство, не какво да е състезание. Целят екип – момчетата от мъже до младежи сме надъхани да отидем там и да покажем на какво е способна България“, завърши Дейвид Хъдълстон, който си извоюва и квота за учасите на Олимпийските игри в Токио през 2021 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България и Палестина се договориха да активизират сътрудничеството в икономиката и образованието
България и Палестина се договориха да активизират сътрудничеството в икономиката и образованието
Аржентина не успя да победи Парагвай и загуби първи точки в квалификациите за Мондиал 2022
Аржентина не успя да победи Парагвай и загуби първи точки в квалификациите за Мондиал 2022