НОВИНИ

Дейвид Хъдълстоун пропуска Световната купа по спортна гимнастика във Варна заради контузия

дейвид хъдълстоун пропуска световната купа спортна гимнастика варна заради контузия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:10, 11.05.2023
Чете се за: 04:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Дейвид Хъдълстоун отпадна от състава на България за Световната купа по спортна гимнастика във Варна, която ще се проведе от 25 до 28 май, разкри президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев.

В надпреварата ще участват представители на 23 държави.

Състезателите от националния тим за мъже днес проведоха открита тренировка, която е част от подготовката за Световната купа. В нея се включиха Еди и Кевин Пеневи, Йордан Александров, Божидар Златанов, Теодор Трифонов, Димитър Димитров, Исус и Христос Маринови, Мартин Мишев, но те не играха всичките шест уреда.

На контролното в залата по спортна гимнастика на НСБ "Раковски" присъстваха Красимир Дунев и председателят на Организационния комитет за Световната купа Йордан Йовчев.

"Поредно контролно провеждаме, другата седмица ще имаме отново. Съставът е ясен, но винаги могат да станат промени до последния момент. Хубавото е за нас, че сме домакини, Световната купа е в България, така че не трябва да се съобразяваме със самолетни билети и други неща... това означава, че до последно можем да направим смяна на състезателите, но засега е ясен съставът. Подготвиха се доста състезатели за този старт, за съжаление Дейвид Хъдълстоун отпада за тази Световна купа поради здравословни проблеми, но хубавото е, че има кой да го замести, имаме резерв, дори имаме хубав проблем, че не можем да решим кои шест гимнастика ще вземат участие. До последно ще правим контролни, моделирани тренировки, за да решим последно кой ще играе, тъй като имаме право по двама души на всеки уред да участваме", каза Красимир Дунев.

Той разкри кои състезатели на кои уреди ще играят и призна, че очаква финали и дори медали.

"На земя Еди и Кевин Пенев, на кон с гривни Кевин Пенев и вторият състезател не е решен. Тук трябваше Дейвид Хъдълстоун да играе, но той няма да вземе участие, на халки Христос Маринов и Исус Маринов, трябва един от тях да вземе участие, на прескок Димитър Димитров и Божидар Златанов, на успоредка Йордан Александров и Божидар Златанов, на висилка Йордан Александров и най-вероятно Еди Пенев. Очаквам финали, момчетата са подготвени. Да не казвам силни думи на всеки уред, но поне на три уреда трябва да имаме финали, даже и медали", добави Дунев.

При жените ще стартира само Никол Стоименова, тъй като Палома Спиридонова е с контузия.

"При жените ще вземе участие само една състезателка. Това е Никол Стоименова, тя ще пристигне от Англия направо във Варна. За съжаление, Палома Спиридонова си счупи пръст на крака и няма да участва. Тя най-вероятно ще пропусне и другата Световна купа в Хърватия на 6 юни, но с нея целта ни е да бъде в топ форма на Световното първенство в началото на октомври", уточни президента на федерацията.

Той призова публиката във Варна да посети състезанието и да подкрепи гимнастиците.

"За съжаление отпаднаха доста държави, в началото бяха 37, в момента са 23 страни, които ще вземат участие. Има много контузии, постоянно получаваме имейли от другите федерации, че има контузени състезатели, но дори с тези 23 държави Световната купа ще бъде с много високо ниво и ще бъде едно прекрасно състезание. Каня всички хора да заповядат в Двореца на културата и спорта във Варна - 25-28 май, за да се насладят на една прекрасна гимнастика", каза още Красимир Дунев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еврокошмар на Левски е в напреднали преговори с Юлиян Ненов от Локо София
Еврокошмар на Левски е в напреднали преговори с Юлиян Ненов от Локо София
В деня на Светите братя Кирил и Методий наградиха училищни директори в Рилския манастир
В деня на Светите братя Кирил и Методий наградиха училищни директори в Рилския манастир