НОВИНИ

Ден на отворените врати в РВД: Има ли желаещи да станат ръководители на полети?

Николай Минков
от Николай Минков
20:14, 10.02.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
ден отворените врати рвд желаещи станат ръководители полети
Слушай новината

Заради агресията на Русия и последвалото затваряне на въздушното пространство над Украйна и Черно море, българските авиодиспечери поеха тежестта на целия въздушен трафик в региона. За година те обслужват повече от 900 000 самолета.

Поради тази причина Академията на РВД отвори врати за желаещите да станат ръководители на полети. Подборът на кандидатите е много прецизен.

Те трябва да са под 30 години, да владеят английски, да имат степен бакалавър и да преминат успешно психо и медицински тестове, за да бъдат допуснати до обучение, което продължава близо година и половина. В края остават само най-подготвените.

"Трябва да могат да работят в екип, да издържат на напрежение, да взимат решения в дефицит от време и да са в добро здравословно състояние. Нашите планове показват, че в следващите 10 години ще ни трябват поне по 10 такива на година. На практика няма конкуренция между тях, тоест всеки, който успее да си вземе изпитите и да премине през целия процес на подбор, ние ще му предложим обучение в нашата трейнинг организация", заяви Георги Пеев, генерален директор на РВД.

"Реших да дойда в Деня на отворените врати, защото и баща ми, и дядо ми са ръководител полети. Запознат съм с работата на предприятието, как протичат процесите, исках сам да видя за себе си отвътре нещата, които досега не съм виждал на живо", допълни Мартин Топалов.

"Интересна ми е тази сфера. Привлича ме с голямата отговорност и новите технологии, един ден искам да кандидатствам", каза още Никол Невидешева.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румъния отрече над въздушното ѝ пространство да са преминавали руски ракети
Румъния отрече над въздушното ѝ пространство да са преминавали руски ракети
БСП се регистрираха за предстоящите избори, остро противопоставяне между Нинова и Станишев преди утрешния конгрес
БСП се регистрираха за предстоящите избори, остро противопоставяне между Нинова и Станишев преди утрешния конгрес