НОВИНИ

Ден на отворените врати за 50-годишнината на БНТ Варна на 13 април

ден отворените врати годишнината бнт варна април
bnt avatar logo
от БНТ
13:45, 12.04.2022
Чете се за: 04:12 мин.
У нас
Слушай новината

На 13 април (вторник) Регионалният телевизионен център на БНТ Варна отбелязва 50 години от своето откриване. По този повод организира празничен ден на отворените врати за своите приятели, съмишленици и партньори като част от Пролетния салон на изкуствата, организиран от Община Варна.

През целия ден гостите на РТВЦ-Варна ще могат да разгледат монтажните и апаратни зали, както и студийния комплекс. Ще могат да се докоснат до процеса на подготвяне на репортаж, каква е била телевизионната техника през годините и с какво работят журналистите, операторите и монтажистите днес. И още - как изглежда една подвижна телевизионна станция, как се прави пряко включване от мястото на събитието и други любопитни подробности, които обикновено остават зад кадър.

РТВЦ-Варна кани младите варненци и всички, които проявяват интерес към телевизията, да посетят Деня на отворените врати на 13 април, сряда.

Специално за зрителите пред малкия екран ще има преки включвания през целия ден в предаванията на БНТ 1 „100% будни“ и „България в 60 минути“, както и по БНТ 2 в „Линия култура“.

В ефира на „100% будни“ по БНТ 1 ще бъде показано „мястото за селфи“ във фоайето на РТВЦ-Варна. Млади хора с интерес към телевизионната журналистика ще видят малка изложба за техническото развитие и ще имат възможност да споделят свои идеи за това какви качества трябва да имат репортерите и какво ги привлича в тази професия.

Включването в предаването „България в 60 минути“ по БНТ 1 ще бъде посветено на телевизионния грим – защо е различен от всекидневния, какви са тънкостите и къде се учи тази професия. Ще участват ученици от Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн, които се обучават в новата специалност „Грим“. По време на включването те ще подготвят с грим и прическа водещите и репортерите на предаването „Линия култура“ Силвия Русинова, Таня Кисьова и Даниела Цекова.

Предаването „Линия култура“ по БНТ 2 ще бъде изцяло посветено на Деня на отворените врати и в него ще участват много приятели на РТВЦ-Варна, малки и големи. Ученици от Националното училище по изкуствата ще рисуват по темата „Море – синевата“, която обединява всички във Варна и която по различни начини през годините фигурира в програмата и предаванията на РТВЦ-Варна като „Каюткомпания“, „Черноморски спектър“, „Вечерно море“, „Море за всички“, Програма „Море“. Балерини от същото училище ще танцуват на фона на класическа музика, изпълнявана от квартет млади изпълнители. Фолклорен танц, ще изпълнят ученици от Средното училище за хуманитарни науки и изкуство „Константин Преславски“. Свой поздрав към РТВЦ-Варна ще отправят артисти, галеристи, археолози и други приятели на единствената варненска телевизия.

Предаването ще завърши с голям флаш моб в двора на РТВЦ-Варна, в който ще участват младежите от училището по танци „The Center“, което се занимава с най-модерните течения в хип-хоп музиката.

Посетете Регионалния телевизионен център във Варна на 13 април в Деня на отворените врати.

Гледайте предаванията „100% будни“ и „България в 60 минути“ по БНТ 1 и „Линия култура“ по БНТ 2 със специални включвания от РТВЦ Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Събев: Ангел Стоянов е новият генерален директор на "Холдинг БДЖ"
Министър Събев: Ангел Стоянов е новият генерален директор на "Холдинг БДЖ"
Йотова: Сега е времето за бързи, смели и умни решения за "Енергийно свободна Европа"
Йотова: Сега е времето за бързи, смели и умни решения за "Енергийно свободна Европа"