НОВИНИ

Ден шести: Периметърът на издирването на Александър е значително разширен

bnt avatar logo
от БНТ
07:45, 16.11.2022 (обновена)
Чете се за: 03:00 мин.
У нас

И тази сутрин продължава да няма следа от малкия Александър, който изчезна в петък. Периметърът на издирването е значително разширен като вече се претърсва не само Перник и околностите на града, а и някои крайни квартали на София. Снощи група доброволци се отправи към Радомир като няколко групи обхождаха града и околностите му по предварително разчертани маршрути.

От МВР са лаконични и казват само, че издирването продължава с пълна сила на конкретни места, които няма да споделят. Водолазите са приключили с издирването на момчето във водоемите, които през последните два дни обследваха.

ВСИЧКО ЗА ИЗЧЕЗНАЛОТО В ПЕРНИК ДЕТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Само за миналата вечер в двата доброволчески пункта в Перник се събраха над 400 души с близо 100 автомобила, които се включиха в издирването на Александър.

Станислав Фердов - председател на Българския студентски съюз, координира една не малка част от доброволците:

"Продължаваме оперативно-издирвателната част. За съжаление към този час малкият Александър не е намерен и продължаваме неговото търсене. Нашата цел е да координираме доброволците, които са на терен - не успяваме абсолютно всички, тъй като са много хора. Снощи направихме три събирателни пункта - два в Перник - в източната и централната част на града, както и един в Радомир. Огромна територия и площ - над 120 кв. км - за съжаление без успех. Във Фейсбук и в социалните мрежи като цяло да се координираме, защото - търсим в момента само едно лице. Да не се получи така, че да търсим повече от едно".

Днес ще се обикаля и с мотори едната част на Перник. В града ще има още няколко ситуирани групи. И довечера отново към 18.30 часа отново ще има сборен пункт в района на един от хипермаркетите. Но заради влошаване на времето може би ще се промени тактиката на обследване на районите, допълни Фердов.

Несинхронизирано с официалните власти и организациите бащата на Александър прави свое издирване. Каза, че го търси в село Дивотино, като е пуснал и пост във Фейсбук.

Вижте повече в прякото включване на Татяна Йорданова

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на работниците в най-голямата фирма за медицински консумативи в Сандански
Протест на работниците в най-голямата фирма за медицински консумативи в Сандански
Последните две срещи на националите по футбол по БНТ 2 и БНТ 3
Последните две срещи на националите по футбол по БНТ 2 и БНТ 3